Totaal aantal pageviews

vrijdag 18 november 2011

WERKLOOSHEID

Aanpakken die fraude met werkloosheidsuitkeringen. Wie niet werkt zal niet eten. Zo kennen we de VVD weer helemaal. Geen werk? Verhuizen naar een plaats waar wel werk is. Ja maar, mijn kinderen zitten hier op school en mijn vrouw werkt hier. Niets mee te maken, dat is jouw individuele probleem, dat gaan wij niet voor je oplossen. Onze minister Kamp is een man van daadkrachtige woorden.
Iedereen weet dat je vandaag de dag binnen een paar dagen je huis verkocht hebt en dat een nieuw huis vinden geen enkel probleem zal opleveren terwijl de verhuiskosten tegenwoordig ook minimaal zijn, dus wat zeuren al die werklozen die van een uitkering leven. Bovendien liggen de banen voor het oprapen, vooral voor de oudere werknemers. Daar wordt om gevochten door de werkgevers. Die willen zelfs veel meer betalen om al die kennis die daar voorhanden is niet verloren te laten gaan.
In welke wereld leeft de heer Kamp, in de hierboven beschreven droomwereld?
Wakker worden man. Besteed tijd geld en moeite aan fraudebestrijding die wel wat oplevert: belasting ontduiking bijvoorbeeld, vastgoed zwendel bij wooncorporaties, buitensporige beloningen voor interim managers en voor managers bij de (semi)overheid enzovoort, enzovoort. Speciale belastingteams verdienen zichzelf terug. Doe wat die Blonde Boy roept: Aanpakken! Maar dan wel dat wat aangepakt moet worden.
Niet alleen de kruimeltjes maar vooral de grote brokken.

Geen opmerkingen: