Totaal aantal pageviews

vrijdag 6 januari 2012

MAKEN WE DIT NOG MEE VOLGEND JAAR?

Klaas Knot, baas van de Nederlandse bank, vertelde gisteren in een gezellig programma vanuit zijn eigen pand, dat het waarschijnlijk is dat de pensioenen 1 tot 7% zullen dalen als er niets verandert de komende tijd.
Gelukkig,  zuchtten de gepensioneerden, vorige week voorspelde iemand dat het 5 tot 10% zou zijn. We mogen niet klagen. Niet meer werken en toch geld, alleen jammer dat we de jongeren zo tot last zijn.
Langzaam maar zeker worden geesten rijp gemaakt, die oudjes moeten inleveren en waarachtig, de oudjes geloven het al bijna zelf.
Maar daar staat ineens de volksheld Bernard Wientjes, gewaardeerd voorzitter van VNO-NCW, de georganiseerde werkgevers en hij spreekt wijze woorden.
Al die bangmakerspraat is onzin je bederft er de economie mee, we moeten niet bezuinigen maar de economie laten draaien, uitgeven je geld dus. Geluiden uit onverdachte hoek. Oud mens, wanhoop niet.
Een ander puntje is de onafhankelijkheid van de nationale banken. Zowel in Nederland als in Duitsland hebben de premiers zich nadrukkelijk bemoeid met de benoeming van de topmannen. Een kwalijke zaak voor het onafhankelijk denken binnen die banken.
Hoe serieus moeten wij dit allemaal nemen? De toekomst blijft onvoorspelbaar.
(Hopelijk geldt dit ook voor de Maya's. Of zijn het de Inca's? )

Geen opmerkingen: