Totaal aantal pageviews

dinsdag 10 april 2012

BIJNA NIET TE GELOVEN

Ben je even een paar dagen weg, wordt je verrast met een opzienbarend bericht uit een zeer betrouwbare bron, die natuurlijk niet nader genoemd kan worden.
De nepblonde boy uit Venlo blijkt nog nepper* te zijn dan ik al dacht. Niet alleen zijn haarkleur is vals ook zijn arisch aandoende, helder blauwe oogjes waarmee hij zo leuk wegkijkt, blijken voorzien te zijn van  gekleurde lensjes. Ben ik toch weer mooi met een probleem opgezadeld, hoe moet dit nu kort en krachtig omschreven worden? Nepblond nepoogje? Twee keer nep achter elkaar is stilistisch niet zo mooi. Ik had ook al eens gelezen in een verhaal over zijn jeugd dat ook het Hollands bloed in zijn aderen niet geheel van vreemde smetten vrij was. Nu wordt het helemaal lastig. Nepblonde, nepogig nepbloedje?
Daar zijn we voorlopig nog niet uit. Maarten van Rossum zegt gewoon:"Gekke Geert", helder en duidelijk!
Het is natuurlijk helemaal geen probleem als iemand zijn haar verft, gekleurde lensjes in doet of bloed heeft wat niet rechtstreeks tot de Batavieren** is terug te leiden, maar wat moet je denken als een politicus met belachelijke ideeën dat doet?
Gelukkig leven we in een land waar dit allemaal kan, houden zo!

*nepper= nog meer onbetrouwbaar, ongeloofwaardig, hypocriet.
**Batavieren: worden door velen gezien als de starters van Nederland, maar daarvoor woonden hier natuurlijk ook als mensen, dus wat is Neerlands bloed en door wiens aderen stroomt dat?

Geen opmerkingen: