Totaal aantal pageviews

zondag 6 mei 2012

ECHTE HELDEN ZIE JE ZELDEN

Herman van Veen zei het al jaren geleden dat je echte helden maar zelden ziet. Achteraf is iedereen een held. Een sterk voorbeeld daarvan zie we nu in de gelederen van het CDA. Om het hardst staan de potentiƫle lijsttrekkers te roepen dat zij nooit wat gezien hebben in de PVV en dat de voorstellen die onder druk van de gedoger door het kabinet zijn verdedigd eigenlijk niet deugden. De kranten staan vol met voorbeelden.
Geen woord van verontschuldiging naar de eigen leden of zogenaamde prominenten die op tijd waarschuwden de heilloze samenwerking niet aan te gaan. In razend tempo wordt de koers verlegd en het verleden is volledig uit het zicht verdwenen. Voorwaarts en vooral vergeten, kom gristenen sluit de rijen. Dat is iets wat ze bij het CDA perfect beheersen en ook geschiedvervalsing is hen niet vreemd. Regelmatig horen wij het flauwekul argument dat de PvdA niet wilde en zij dus wel moesten. Ach guttegut, ze waren zielig en moesten het land redden.(niet helemaal gelukt trouwens)  Te vrezen valt dat ook veel kiezers vooruit vluchten.
De komende tijd zullen we overstroomd worden met verhalen hoe goed het CDA het met ons land voorheeft. Maar bedenk: Henkie kon goed liege over de Hedwiche en hij is niet in zijn eerste leugen gestikt. Mevrouw Spies, u draait en u bent niet eerlijk, Balkenende zou het zo gezegd kunnen hebben.

Geen opmerkingen: