Totaal aantal pageviews

vrijdag 7 december 2012

AFPLASSEN

De nepblonde uit Venlo ging weer vol op zijn draaiorgel toen hij zijn kansje rook. Een staatssecretaris van PvdA-huize had zijn reiskosten verkeerd gedeclareerd. Hij woonde niet in Nijmegen maar in Zwolle en dat mocht niet en daarom trad hij af. Maar de namaakblonde greep zijn kans en noemde Samsom een lafaard omdat die niet goed genoeg gecontroleerd zou hebben. Hij blaatte nog wat meer dikke woorden om dit akkevietje goed uit te buiten.
Wonderbaarlijk genoeg hoorde ik niet één politicus die deze schreeuwlelijk fijntjes herinnerde aan zijn eigen politieke groepje waar met zijn medeweten een brievenbusplasser, een kopstootuitdeler, een vrouwenmepper, een belastingfraudeur en nog wat ongeregeld spul zat en zit. Ook zijn  zwijgen over over een Limburgse partijgenoot die een mederaadslid uitmaakte voor een stuk uitgekotst halalvlees, staat mij nog duidelijk voor de geest. Zijn 'we' dat allemaal al weer vergeten?
Ook is het voor mij een raadsel waarom journalisten er als de kippen bij zijn om hem te interviewen wanneer er binnen de regering iets  plaatsvindt. De man krijgt wederom alle ruimte om alles en iedereen  af te plassen.
Een goed ontwikkeld idee heb ik nog nooit uit zijn mond of die van zijn partijgenoten horen komen.
Een schrijnend voorbeeld was Fleurtje A., die bij Pauw en Witteman te kennen gaf niets van het zorgstelsel te weten en alleen maar reageerde met domme herhalingen op aan haar gestelde vragen.
Wanneer gaan die twee 'journalisten' nu eens geen genoegen meer nemen met dat soort gewauwel en stellen ze echte vragen net zo lang tot er een antwoord is? Nooit denk ik, afplassen is makkelijker.

Geen opmerkingen: