Totaal aantal pageviews

zaterdag 26 januari 2013

ROOKVERBOD

Kijk, dat is nu eigentijds(?) politiek handelen. In het vorig kabinet vond het CDA dat het rookverbod ingevoerd moest worden maar ……… niet helemaal, de kleine kroegbaas moest worden ontzien. Waarom vond CDA dat? Zij zaten in een regering die gedoogd werd. Zij mochten regeren dank zij de nepblonde uit Venlo en zijn clubje van …. ja van wat eigelijk? Aan dat mogen regeren zat natuurlijk wel de voorwaarde vast dat zij moesten doen wat Geertje goedvond. En Geertje vond het niet goed dat personeel in de horeca vermoord werd door de rook van de aanwezige gasten. Maar onze nepblonde denker vond het wel gepast dat de baas van een kroegje zonder personeel zichzelf en zijn al dan niet actief meerokende gasten collectief zelfmoord pleegden, dat was ook het soort individuele vrijheid waar de VVD ook de mond vol van heeft. Het CDA slikte alle bezwaren in om de goede vrede op het pluche te bewaren.
Nu hebben wij een andere situatie, het CDA zit in de oppositie en dan heb je natuurlijk andere denkbeelden, dan kun je zeggen wat je meent en dan kun je ook zeggen dat je zult doen wat je meent.
Ze moeten nu alleen even uitleggen waarom hun rug niet zo recht bleek te zijn toen dat nodig was.
Nu wordt hun terechte bezwaar tegen de uitzondering waarschijnlijk alleen maar van stal gehaald om de PvdA in een lastig parket te brengen want die zijn het daar ook mee eens.
Voor meer politiek:
Luister:  Bram Vermeulen

MAAR NOG VEEL ERGER ZIJN DE MAATREGELEN VAN ONZE NIEUWE REGERING OM 8% EIGEN BIJDRAGE TE VRAGEN OVER JE VERMOGEN OOK WEL GENOEMD SPAARCENTJES ALS JE IN EEN VERZORGINGSTEHUIS, VERPLEEGHUIS OF BIJ GEHANDICAPTENZORG TERECHT KOMT.
DAN GAAT HET NIET ALLEEN OM MENSEN MET ZEER VEEL GELD OP DE BANK MAAR OOK VOOR MENSEN MET AOW EN EEN KLEIN PENSIOEN EN WAT SPAARGELD. EEN IDEETJE DAT WEL AARDIG LEEK MAAR NU VERKEERD UIT LIJKT TE PAKKEN.

Geen opmerkingen: