Totaal aantal pageviews

maandag 9 september 2013

AANPAKKEN, KEIHARD AANPAKKEN

Bovenstaande kreet werd nog niet zo lang geleden geslaakt door een nepblonde politicus wiens naam mij even ontschoten is,  maar aan diens taalgebruik moest ik wel denken toen ik vanmorgen op de radio hoorde dat mensen die chronisch ziek en/of gehandicapt zijn er door regeringsmaatregelen tussen de 400 en 1900 euro per jaar op achteruitgaan. (onderzoek door het NIBUD)
Het zwaarst worden de mensen getroffen die ziek of gehandicapt en in een inrichting zitten.
Een makkelijke, maar laffe keus van deze regering, van deze groep is geen tegenstand te verwachten. Zij hebben geen 'vrindjes' die hun netwerk wel even zullen aanspreken om deze onrechtvaardige maatregel weg te werken. Hoe anders was dat toen er een regeling dreigde te worden aangenomen om de zorgpremie naar draagkracht te gaan berekenen. Met name de VVD achterban ontplofte en het ging dus niet door. De PvdA hulde zich in stilzwijgen.
Voor gehandicapten en langdurig zieken komen sociaalvoelenden en idealisten op. Resultaat van hun acties valt niet te verwachten.
Het Malieveld zal niet gevuld worden met chronisch zieken en gehandicapten.
Zitten er in dit kabinet dan echt mensen die asociaal zijn?
Zitten er in dit kabinet dan echt mensen die daar niet horen?
Zitten er in dit kabinet dan echt mensen die gevoelloos zijn?
Zitten er in dit kabinet dan mensen die niet weten waar wel geld te halen is?
Zitten er in dit kab…………..
AANPAKKEN, KEIHARD AANPAKKEN

P.S.
Als een dubieus politiek clubje iets organiseert voor de bovengenoemde groepen, wil dat niet zeggen dat ik plotsklaps aanhanger ben van dat clubje.