Totaal aantal pageviews

woensdag 13 november 2013

AANPAKKEN

Zonder enige twijfel kun je stellen dat alle wetten van Nederland overtreden worden. Een wet dwingt ons iets te doen en er zijn altijd mensen die dat niet willen. Je kunt het een regering niet kwalijk nemen iets te doen om wetsovertreding in te perken of om verouderde wetten te verbeteren om misbruik te voorkomen.
Tot zover niets bijzonders.
Nu lees ik in mijn krant dat het aantal bijstandsuitkeringen 317.000 bedraagt.
De hoogte voor een uitkering bedraagt voor een alleenstaande 662 euro inclusief vakantiegeld, voor een alleenstaande ouder is dat 926 euro en voor een gehuwde 1257 euro. Voor alle duidelijkheid dit zijn MAANDbedragen. Huur zal in veel gevallen tussen de 400 en 700(?) euro liggen, elektra en gas100 euro(?) als je zuinig doet. Gelukkig verkoopt de Lidl spijkerbroeken voor 15 euro en je kunt er ook goedkope onderbroeken krijgen, maar toch ...wat houd je over?
In ieder geval te weinig om een spaarpotje te vullen.
Wat is nu het wetsvoorstel dat wordt ingediend door Jette Klijnsma, van de PVDA, de partij die opkomt (opkwam) voor de zwakkeren in onze samenleving?
VERLAGING VAN DE UITKERINGEN BIJ MEER DAN EEN UITKERING PER GEZIN. Dat wordt gemiddeld 10% inleveren. Je moet toch niet willen dat er in zo'n gezin enige vorm van luxe te vinden zou zijn.
SOLLICITATIEPLICHT
Natuurlijk, niks mis mee. Ook voor alleenstaande moeders. Dat de kinderopvang voor 2-verdieners al begrotelijk wordt, doet hier niet ter zake.
PASSEND WERK.
Talloos zijn de voorbeelden van mensen die zich te pletter solliciteren, ook onder hun niveau, en toch niets vinden.
EEN ZOEKTIJD VAN 4 WEKEN.
Je komt uit de WW, je bent net gescheiden, je bent weduwe van een onverzekerd zzp-er, dan is je spaarpotje goed gevuld en zing je het makkelijk uit, toch?
VERPLICHT VRIJWILLIGERSWERK
Op zich al een belachelijke term, maar ik heb hier al eens verteld dat een ontslagen straatveger als vrijwilligerswerk moest gaan straatvegen. Verdringing van arbeidsplaatsen ligt op de loer.
GEPASTE KLEDING
Niet in je burka en met je integraalhelm op solliciteren, niet met je vol getatoeƫerde kop als receptionist willen werken en ook niet in je naveltruitje als huishoudelijk hulp bij de pastoor aanbellen.
Om hoeveel "misbruikers" van de Bijstandswet  gaat het nu eigenlijk? Zouden nu echt 300.000 van de 317.000 gerechtigden smerige profiteurs en langharig, werkschuw tuig zijn (kreten uit een verleden tijd).
Jetta ga op zoek naar de fouten in het systeem en pak die aan. De PVDA heeft haar socialistische veren al onder leiding van Kok afgeschud, nu gaat zij haar sociale veren verkwanselen om met de VVD samen de scheiding tussen rijk en arm verder te vergroten.
Nu las ik ook in mijn krant dat de 500 rijkste mensen in ons land samen 113.000.000.000 euro bezitten.
HONDERDDERTIEN MILJARD EURO
HONDERDDERTIEN MILJARD EURO
HONDERDDERTIEN MILJARD EURO
HONDERDDERTIEN MILJARD EURO
Crisis, wie had het over crisis?