Totaal aantal pageviews

woensdag 27 juli 2016

MENINGEN OP DE SOCIALE MEDIA

Vandaag toch nog twee mensen die op deze site keken om te zien of ik iets te melden had. Sympathiek na zo'n lange stilteperiode. Die stilteperiode had natuurlijk een oorzaak, fysieke ongemakken, lange vakantie en het afschuwelijke nieuws waarmee we het laatste halfjaar geconfronteerd werden. Daar had ik geen antwoord op, zoveel krankzinnigheid, zoveel zinloos en laf geweld, daar kon ik met mijn pet niet meer bij.
Gisteren stond er een artikel, in de krant over een aantal mensen dat zich bewust afsloot van het nieuws omdat zij het niet meer wilden weten en om hun eigen gedachten nog te kunnen formuleren. Na twee maanden vakantie zonder goede nieuwsvoorziening en zonder goed internet begreep ik hun idee├źn wel.
Om al dat verschrikkelijks te duiden, grijpen de media vaak naar de doos met 'deskundigen' die mij dan gaan uitleggen wat ik zelf al lang snap, o.a. dat je je tegen een gestoorde geest niet 100% kunt beveiligen.
Ik snap wel dat die media dat doen maar om dezelfde berichten en meningen eindeloos te herhalen, vind ik te veel van het goede. Als het aantal slachtoffers stijgt van 84 naar 85 hoeft daar voor mij geen aparte uitzending met nieuwe inzichten aan te pas te komen.
Maar wat mij koude rillingen bezorgt, zijn de meningen die van de zogenaamde sociale media gehaald worden en die ongedacht hun inhoud herhaald worden op de publieke omroep, mijn omroep dus. De meest afschuwelijke opmerkingen worden met een zekere gretigheid uitgezonden, maar met welke doel?
Ik weet het niet, om iets op de radio of televisie te krijgen moest je 'vroeger' heel erg je best doen of het moest wel heel erg belangrijk zijn. Nu is het voldoende om op Twitter een grove opmerking over moslims, joden, katholieken of oude mensen te maken die tot een hype leidt of die trending wordt. Er zijn zelfs rubrieken die speciaal de sociale media  volgen.
Op Facebook zegt men.......
Twitter zegt......
Hoeveel mensen zijn het die een bepaalde mening delen? Ik krijg vaak de indruk dat half Nederland een bepaalde mening verkondigt, vooral als de echte deskundigen daar ook nog eens op ingaan, dan lijkt het helemaal serieus te worden.
Ik kan dat niet geloven, als ik kijk naar de mensen die ik volg op Twitter lees ik nooit vuiligheid, als ik bij AH of de Lidl in de rij sta voor de kassa, zijn er nooit mensen die het grove taalgebruik van de sociale media hanteren. Ben ik mijzelf aan het afluiten en wil ik het niet horen. Dat laatste klopt, ik wil het niet horen maar ik hoor het donders goed, via de radio.
Maar mezelf afsluiten van het nieuws doe ik zeker niet, we hebben thuis vijf radio's en die staan allemaal afgestemd op Radio 1, de Nieuwszender.
Dus PUBLIEK OMROEP zoek nu eens uit hoeveel zieke geesten via julie medium een zeer groot podium krijgen.

Geen opmerkingen: