Totaal aantal pageviews

dinsdag 22 november 2011

WETENSCHAPPELIJK ONDERZOEK

Dit stond op de website van de NOS:

Het bestuur van de Nijmeegse Radboud Universiteit heeft hoogleraar prof. dr. Roos Vonk een berisping gegeven. Ze heeft in een onderzoek naar psychische kenmerken van vleeseters onzorgvuldig gehandeld, stelt het bestuur in een verklaring. Ze heeft zich echter niet schuldig gemaakt aan fraude, benadrukt het bestuur.
Hoogleraar sociale psychologie Vonk concludeerde eerder dit jaar, samen met prof. Diederik Stapel van de Universiteit van Tilburg, dat vleeseters hufteriger waren dan mensen die geen vlees aten.

Als de mensen mijn onderzoek hadden gelezen, hadden ze beter geweten. Mijn onderzoek gaat o.a. over de relatie tussen namen van mensen en hun uitspraken.
Zo blijkt bijvoorbeeld dat mensen die de naam van een bloem hebben zich makkelijk laten leiden door anderen en zonder controle beweringen overnemen. Mensen met  een of andere vorm van een hoeveelheid in hun naam beweren vaak oncontroleerbare onzin.
Mensen die de naam van fruit hebben kenmerken zich door gedegen werk en grondig , zorgvuldig onderzoek. Twijfel aan hun werk is niet mogelijk
 Prof. dr. K.G.M. Appel

Geen opmerkingen: