Totaal aantal pageviews

donderdag 24 november 2011

WISTEN WE DAT DAN NIET?

Dit stond in de NRC van vandaag.


De VVD maakt zich zorgen over de groeiende invloed van de PVV en de SGP op het kabinetsbeleid. VVD-bestuurders willen in een eventueel volgend kabinet liever met D66 samenwerken dan met de huidige gedoogpartner. (Ik heb geen politicologie gestudeerd, maar dit kon ik wel zien aankomen)



Bijna de helft van premier Rutte’s partij vindt dat de VVD zich meer zou moeten onderscheiden van Geert Wilders’ PVV. En een enorm percentage van de partij vindt het merkbaar dat Nederland een liberale premier heeft: 92 procent.( Het merendeel van de VVD bestaat uit fatsoenlijke mensen maar ze baseren zich op andere ideeën dan de mijne, dat moet kunnen in een vrij land. Maar ze laten zich gedogen door een onfatsoenlijk groepje, dat kan, maar zou niet moeten. En Rutte lijkt inderdaad een nette vent.) Dat zijn de belangrijkste resultaten uit een enquête die onderzoeksbureau OverheidInNederland.nl en NRC Handelsblad hebben gehouden onder bijna tweeduizend VVD-bestuurders, aan de vooravond van het VVD-congres van komende zaterdag. Uit de enquête blijkt ook dat de meeste van de 670 VVD-bestuurders die reageerden Mark Rutte de beste bewindspersoon voor de partij vinden. ( Daar dacht een heel groot deel van hun kiezers een paar jaar geleden volkomen anders over, het kan verkeren. Klaag niet over de wind maar stel je zeilen bij.)

‘Rosenthal slechtste VVD-bewindspersoon’

Over enkele onderwerpen die op dit moment gevoelig liggen in Den Haag zijn de VVD’ers verdeeld. Vooral over het stemgedrag van de Tweede Kamerfractie rond het gedogen van weigerambtenaren en de zondagsrust zijn de bestuurders kritisch.  ( Tsja, de coalitie is heilig. Zeker met een partner die op 10 zetels staat.) Bij de steun aan premier Mark Rutte steekt de waardering voor de overige bewindspersonen magertjes af: slechts 4 procent vindt minister Ivo Opstelten (Veiligheid en Justitie) de beste. (Onder niet-VVD'ers zal dat wel minder zijn.)
32 procent van de bevraagde bestuurders vindt minister van Buitenlandse Zaken Uri Rosenthal de slechtste VVD-bewindspersoon. ( Eens) Fractieleider Stef Blok is in de Tweede Kamer niet zichtbaar genoeg, vindt 21 procent. ( Laat de heer Blok vooral onzichtbaar blijven.)


Klik voor een aantal onversneden rechtse reactie op onderstaande link. Je gaat rechtstreeks naar de gezondverstandkrant.
http://www.telegraaf.nl/binnenland/10993897/__VVD_ers_zien_D66_als_partner__.html?p=3,1

Geen opmerkingen: