Totaal aantal pageviews

dinsdag 24 april 2012

558

Lachebekje Rutte heeft 558 dagen kunnen volhouden dat de nepblonde boy een betrouwbare partner was en ook zijn kompaan Maxime uitte zich in vergelijkbare bewoordingen. Maar ver binnen de 558 seconden  veranderde hun opvatting over de grote gedoger toen die zich terugtrok. Wonderbaarlijk.
Wonderbaarlijk is ook hoe snel de rest van de VVD en het CDA hun mening over de PVV aanpasten, als je niet beter wist en alleen de kranten en het nieuws van na zaterdag zou lezen, dan had de PVV nooit meegedaan of zou nooit hebben moeten meedoen.
Wie daarentegen 558 dagen terugkijkt en de krantenkoppen van die dagen voor de geest haalt, ziet een glunderende Mark, een stralende Maxime en een vrolijke Geert naast elkaar voor de toegestroomde pers staan terwijl zij aankondigen het land van de ondergang te redden.
Hoe anders is het gegaan.
Onder leiding van de eerste liberale premier na 50 jaar is de economie een puinhoop en is het land in aanzien achteruit gehold. De AAA-status is  in gevaar, het morele aanzien is gedaald, ambassadeurs schrijven een brandbrief aan onze regering, sociale zekerheid wankelt, pensioenen worden niet  geïndexeerd enz.
Rechtse houwdegens als Bolkestein kunnen ook nu nog steeds niet toegeven dat er inschattingsfouten zijn gemaakt en bij Nieuwsuur op maandagavond schroomde hij niet de geschiedenis te vervalsen en bleek hij aan zeer selectief geheugenverlies te lijden.
Guus Kuijer, de beroemde kinderboekenschrijver, zei het al:"Ouwe mensen, daar moet je soep van koken".
't Is wel radicaal, laat ze maar gewoon columnpjes schrijven.

Geen opmerkingen: