Totaal aantal pageviews

maandag 14 oktober 2013

RECHTSTAAT

Wat moet je denken van de volgende tekst:


'IK ZOU HEM DOLGRAAG ZELF WILLEN AFSCHIETEN'

Op internet maakten aanhangers van Fortuyn zich al langer boos over de berichten dat Van der G. op proefverlof zou mogen. "Hulde voor wie Volkert van der G. een rechtvaardige straf toebrengt", twitterde ene Jaime van Gorp. "Ik zou hem dolgraag zelf willen afschieten", schreef Marian Nekeman op een discussieforum.
Peter de Graaf van de pas opgerichte, kleine extreem-rechtse actiegroep Identitair Verzet beweerde in NRC Handelsblad dat er ook al geld is opgehaald. Fortuyn-aanhangers collecteren volgens hem sinds de moord in 2002 om een wraakactie op poten te zetten. Hij zegt zelf twee keer aanwezig te zijn geweest bij een besloten bijeenkomst van voormalige LFP-aanhangers, na de jaarlijkse herdenking van Fortuyn in Rotterdam. Op deze bijeenkomsten werd geld ingezameld om Volkert van der G. na zijn vrijlating te kunnen opsporen, verklaart De Graaf.
"Ze hebben elkaar na de moord op Fortuyn de belofte gedaan om wraak te nemen, en herinneren elkaar er nog ieder jaar aan", zegt hij. "Het verdriet en de woede zitten nog heel diep bij tientallen mensen uit die kringen." Volgens De Graaf zijn al afspraken gemaakt over de concrete uitvoering van de plannen. Hij zegt niet te weten wat ze inhouden. "Maar ze gaan achter hem aan, dat weet ik zeker."Er is volgens mij een wet in Nederland die zegt dat je zelfs strafbaar bent als je denkt over plannetjes om een terroristische daad te plegen.
De aanhangers van Pim Fortuyn klaagden over de lichte straf die Folkert had gekregen, het was meer dan een moord, het was een aanslag op de democratie. Voor die gedachte kun je begrip opbrengen. Maar om vervolgens op te roepen om de man aan te pakken na zijn vrijlating, daarvoor geld in te zamelen en vervolgens ook nog zeggen dat je hem zelf wel zou willen afschieten, dat gaat volgens mij ver voorbij de grenzen van onze democratische rechtstaat en ik hoop dat de heer  Teeven, die regelmatig een flinke broek aantrekt, zich nu ook van zijn kordate kant laat zien.
AANPAKKEN, KEIHARD AANPAKKEN
Daar zijn ze erg voor in die kringen.