Totaal aantal pageviews

donderdag 5 november 2015

RIJK------RIJKER--------------RIJKST

Tot mijn grote vreugde las ik in mijn kwaliteitskrant dat de rijken 10% rijker zijn geworden in het afgelopen jaar. Ook zag ik dat het gelukkig niet meer zo gemakkelijk is om in de TOP500 van de Quote te komen. Het minimum vermogen is gelukkig 41.000.000 Euro geworden, dus de gewone man die dacht er met een luizige 37.000.000 in te worden opgenomen, wat vorig jaar nog wel kon, wordt daar nu geweerd. Terecht.
Ook dit jaar was de leider van dit groepje geselecteerden wederom de heer Goldschmeding met een vermogen van 47.000.000.000. Proficiat.
Deze meneer is dus 47.000 keer zo rijk als een beginnend miljonair. Waar verdient deze meneer zijn centjes mee? Hij is de baas van Randstad, een uit zijn krachten gegroeid uitzendbureau.
Daar verhuren ze mensen aan bedrijven en pakken daar wat provisie op. Neem nu eens aan dat de gemiddelde uitzendkracht 50.000 per jaar verdient (veel te hoog ingeschat maar het rekent makkelijk) dan verdienen 20 uitzendkrachten 1 miljoen per jaar. Om 47 miljard te verdienen in een jaar heb je dus zo'n miljoen mensen nodig. Dat is een vijfde werkende bevolking van Nederland.
Deze meneer heeft dus een vermogen waarmee hij 1 miljoen mensen een jaar kan laten werken voor een behoorlijk salaris.
Als deze meneer zijn vermogen zou delen met alle Nederlanders dan zouden die ongeveer 3000 euro per persoon ontvangen. Als deze meneer...........
Niet doen Frits, je hebt je centjes met hard werken verdient, dat wil ik wel geloven en velen vinden het prachtig dat je dit bereikt hebt en zijn er trots op dat dit kan in ons mooie landje.
Jammer.

Geen opmerkingen: