Totaal aantal pageviews

dinsdag 7 februari 2017

NEP NEPPER NEPST

Als Thierry B. nieuwe woorden verzint, dan doe ik dat ook maar eens. De nepblonde leider uit Venlo heeft het weer eens bont gemaakt. Net als zijn grote voorbeeld in de VS vond hij het noodzakelijk nepnieuws te gaan verspreiden. Middels een gemonteerde foto probeerde hij Alexander Pechtold verdacht te maken en toen die daar dan weer op reageerde, kon de grote blonde nepper daar alleen maar met een soort schelwoord op reageren.
Hoe nep moet je zijn, nepper dan dit kan bijna niet.
Het nepst was het bericht uit de VS waarbij heftig gereageerd werd op een nooit gebeurde aanslag.
Wanneer gaat de nepper uit de Tweede Kamer verkondigen dat dit jaar de Elfstedentocht (Een mooie Hollandse traditie) weer niet is door gegaan omdat islamieten massaal met fakkels langs de route stonden en in het water plasten en dat daar dus keihard tegen moet worden opgetreden?
Toen Micha Wertheim dit verkondige begreep iedereen die niet op de PVV stemt, dat dit een grap was. Maar ik ben er niet van overtuigd of de volgers van de nepblonde zijn woorden in twijfel zullen trekken. Ik heb die man namelijk nog nooit op een greintje gevoel voor humor kunnen betrappen.
Humor is iets wat je weinig bij rechtse partijen zult aantreffen. Die zijn bezig het land te redden van links en ander tuig en dat is een serieuze taak.
Wie wel eens een geschiedenisboek heeft ingekeken, weet dat  het verschijnsel van nieuwsvervalsing eerder gebruikt werd door politici en als hij dan verder leest, kan hij ook de gevolgen hiervan weten.
Bruin was een overheersende kleur in die tijd.
Later niet zeggen:
"Dat heb ik nooit geweten"

Geen opmerkingen: