Totaal aantal pageviews

maandag 6 februari 2017

THIERRY BAUDET

In het mooie programma 'Buitenhof' afgelopen zondag deed Thierry Baudet een opmerkelijke uitspraak. Hij, zelf politicus in opkomst, stelde  dat een politicus liever met 100 km per uur tegen een muur rijdt dan toe te geven dat hij een een fout heeft gemaakt.
Ik vrees dat deze opmerking een beetje verloren is gegaan in zijn verdere spraakwaterval en daarom herhaal ik die hier nog maar een keer opdat wij allen weten wat voor vlees we in de kuip hebben met deze nieuwe politicus.
Deze man die ook nog het predicaat 'intellectueel' kreeg opgespeld van Paul Witteman, sprak inderdaad in mooie zinnen, gebruikte hier en daar een wat niet gebruikelijk woord, had zelfs een nieuw woord bedacht, maar net als bij alle rechtse sprekers kon hij prima aangeven wat in zijn ogen niet goed was zonder daarvoor een reƫle oplossing te geven.
Ook nam hij de gewoonte van vooral rechtse politici over om namens 'het volk' te spreken. Als ik hoor wat er dan allemaal uitgekraamd wordt, dan zijn dat zaken waar ik het totaal mee oneens ben en dan vraag ik mij af of ik wel bij 'het volk' hoor terwijl ik toch al meer dan 70 jaar deel uitmaak van het Nederlandse volk. Waar haalt dat soort figuren het recht vandaan om namens mij zaken te verkondigen die ik nooit zou zeggen. Vaak worden er dan nog percentages bij genoemd die door mij in ieder geval niet zijn te controleren of wordt er geschermd met de kreet 'uit wetenschappelijk onderzoek blijkt.......'. Terwijl dit de meest waardeloze kreet is om je geloofwaardigheid mee te bewijzen.
En dan nog dat referendum om de democratie te redden. Iedereen die een beetje nadenkt, weet dat een probleem bestaat uit meerdere problemen en een ja of een nee geven daar nooit een bevredigend antwoord op.
Thierry zal zeker een intellectueel zijn.
Maar dat is geen garantie voor wijsheid.

Geen opmerkingen: