Totaal aantal pageviews

woensdag 22 november 2017

BAGGEREN

Bij de Telegraaf, de nooit slapende krant, zijn ze er in geslaagd een nieuw aspect aan de 'metoo' hype toe te voegen. Ze gaan graven in een zaak waarin een verdachte 30 jaar geleden door de rechter is veroordeeld. Vervolgens wordt deze man alsnog aan de openbere schandpaal genageld zodat het volk, dat deze krant vertegenwoordigt, alsnog rot fruit kan gooien.
Bijkomend voordeel is dan nog dat het gaat om de echtgenoot van een bekende Nederlander, dat is natuurlijk helemaal smullen.
Zouden ze bij de Telegraaf niet op de hoogte zijn van het feit dat een veroordeelde nooit twee keer voor hetzelfde vergrijp kan worden veroordeeld? Zo zit onze rechtstaat nu eenmaal in elkaar en als je dat wilt veranderen moet je andere wegen bewandelen, maar die zijn niet makkelijk en zeker niet spectaculair.
De Telegraaf gebruikt haar eigen specialisme: wroeten en roeren in bagger en aanverwante materie en dan kijken of er iets boven komt. Prijsschieten, altijd raak.
Zou de Telegraaf de volgende uitspraak beoordelen als, eerlijk, nuttig, vals, overbodig of schadelijk, als die in een andere krant zou staan?
"Je kunt aan de berichtgeving zien dat de Telegraaf tijdens de Tweede Wereldoorlog heulde met de nazi's"
Of zou dit als een te oude koe gezien worden?

Geen opmerkingen: