Totaal aantal pageviews

dinsdag 5 maart 2013

WAT ZEUREN WE NU, ALLEMAAL KLEIN BIER

Hoe neem je afscheid in stijl?
Lees dat hieronder, daarna praat je niet meer over bonusjes van 5, 10 of 20 miljoen die "onze" jongens meekrijgen als ze al dan niet gedwongen, afscheid van hun bedrijfje moeten nemen.


De ene gouden handdruk is de andere niet. De lijst met de tien hoogste gouden handdrukken zou binnenkort kunnen worden aangevuld met Heinz-baas William R. Johnson, die bij vertrek 212 miljoen dollar meekrijgt.

HEINZ IS OPGEKOCHT DOOR BERKSHIRE HATHAWAY EN 3G CAPITAL

De positie van Johnson staat ter discussie nu Heinz voor 23 miljard dollar is opgekocht door Berkshire Hathaway van Warren Buffett en het Braziliaanse investeringsfonds 3G Capital.
Volgens de Wall Street Journal is het niet ongewoon dat bij een dergelijke overname een van de opkopers een nieuwe CEO in het bedrijf plaatst. Dat deed 3G Capital eerder ook al toen ze Burger King opkochten.

GOUDEN HANDDRUK

In dat geval kan William R. Johnson rekenen op een gouden handdruk die hem direct in de top tien van hoogste gouden handdrukken brengt in de VS deze eeuw. Hij zou met zijn 212 miljoen dollar om precies te zijn op plek zeven komen.
Johnson dankt zijn gouden handdruk aan een “gouden parachute” van 56 miljoen dollar. Daarbij komt 57 miljoen aan pensioen en misgelopen inkomsten, plus zijn aandelenpakket dat door de overname 99,7 miljoen dollar waard is. Een woordvoerder van Heinz zegt:
“Dat bedrag laat het succes zien dat dhr. Johnson heeft behaald in het creĆ«ren van beurswaarde tijdens zijn succesvolle vijftienjarige periode als leider en CEO. Bij dit succes hoort een koersrendement van 177 procent sinds 2006 en de 19 procent verhoging van de hoogste koersprijs van Heinz die alle aandeelhouders bij de overname zullen ontvangen.”
De hoogste gouden handdruk ging deze eeuw in de VS naar John F. Welch Jr.die bij zijn vertrek bij General Electric 417 miljoen dollar meekreeg. 


Zo gaat dat in de echte wereld.
Hierboven staat luid en duidelijk welke 'waarde' deze man heeft.
Dan heeft hij toch recht op een passend premietje. Toch?