Totaal aantal pageviews

maandag 20 april 2015

BRAMMETJE M.

Vele columnpjes op deze site heb ik gewijd aan Bram M, de eens zo beroemde advocaat die uitsluitend in het recht geloofde als het hem goed uitkwam.  Zoek ze nog maar eens op.
Deze man die door de belastingdienst wordt aangespoord om nog een achterstallige schuld van meer dan een miljoen te betalen en die des ondanks nog steeds rond rijdt in een redelijk dure sportwagen. Ach, die is tweedehands en van een 'vrindje' en zoals je weet beschikt deze man die weliswaar geen mafiamaatje genoemd mag worden, over veel bemiddelde 'vrindjes'. Dat is een verschijnsel wat je wel vaker aantreft in rechtse kringen, het zijn allemaal 'vrindjes' van elkaar. 
Deze man dus heeft zich aangemeld of is aangezocht om een nieuwe zeer rechts partij, VNL, te gaan leiden. Een en ander heeft inmiddels al geleid tot het aftreden van de huidige voorzitter van dit nieuwe groepje; goed begin is het halve werk.
Nu kijkt men in rechtse kringen al lang niet op van een belastingzaakje, een verkeerd declaratietje en fraudezaakje (denk aan de VVD), dus in een zeer rechtse partij zoekt met een voorzitter die aan dat profiel moet voldoen. Brammetje gevonden, missie geslaagd.
Deze man dus gaat een politieke partij leiden en het is dus mogelijk dat iemand met een gigantische belastingschuld, iemand die uit de advocatuur is gezet en iemand met heel veel 'vrindjes' onze regering moet gaan controleren.
Deze man dus, deze man wordt politicus.

De ene man zegt tegen de andere:
Vertel mijn moeder niet dat ik politicus ben, ze denkt dat ik pianist ben in een bordeel.