Totaal aantal pageviews

donderdag 26 januari 2017

LUZAC

Bij het Luzaccollege kun je steeds meer diploma's halen op een zeer sympathieke manier, want daar hebben ze aandacht voor elke leerling/student, daar hebben ze kleine klassen/groepen en daar hebben ze goede leerkrachten. Op deze drie peilers stutten zij hun fantastische onderwijs en je vraagt je natuurlijk meteen af waarom andere onderwijsinstellingen zo stom zijn die ook niet zo te doen. Dat is toch de manier om het onderwijs in ons mooie land nog verder op te stoten in de vaart der volkeren?
Ben ik nu zo slim of zijn zij zo dom, om maar eens een trainer met gezond verstand te citeren.
Iedereen die in het onderwijs werkt, weet toch dat je meer en betere resultaten behaalt als je kleinere klassen hebt waar goede leerkrachten voldoende aandacht aan elke leerlingen kunnen geven.
Waarom gebeurt dit dan niet?
Bij het Luzaccollege zijn ze zo slim om de vierde peiler waarop hun systeem berust, bewust niet  te vermelden.
Dat zijn de minimaal 20.000 eurootjes die je per jaar moet betalen om aan hun fantastische onderwijs te mogen deelnemen. Voor sommigen heb je het bij dit soort bedragen over pinda's, maar voor de meesten praten we over onoverbrugbare bedragen. Het lijkt mij dat instituten als het Luzaccollege profiteren van de kloof tussen rijk en arm die in onze samenleving steeds duidelijker wordt. Maar het kan allemaal want 'we" laten steeds meer over aan de markt waar alles wordt opgelost, toch?
Ik heb nog nooit een minister van onderwijs gehoord die aangaf hoe groot een klas maximaal mocht zijn en die zei dat de kwaliteitseisen voor leerkrachten drastisch verhoogd moeten worden. Dat kost namelijk nogal wat centjes.
Jammer.

Geen opmerkingen: