Totaal aantal pageviews

maandag 23 januari 2017

NORMAAL

Vandaag lanceerde de VVD-premier een strijdkreet voor de verkiezingscampagne van zijn partij. Het wonderlijke is dat deze kreet naadloos past op de beweging van zijn grootste concurent, de neppartij van de nepblonde.
DOE NORMAAL OF GA WEG.
Dit roept natuurlijk meteen onoplosbare vragen op voor weldenkende mensen maar niet voor de slippendragen van onze premier, Halbe Zijlstra, die weet ook wat iedereen normaal vindt.
Ik heb ook zo mijn vragen.
Is het normaal om:
Je kop en de rest van je lijf vol te tatoeƫren en met een grote motor door de stad te rijden, lak te hebben aan alles en iedereen en veel mensen angst aan te jagen?
Met een grote groep naar een voetbalwedstrijd gaan en daar wat sloopwerk verrichten aan meubulair, voertuigen en personen?
Niet meer voor jezelf te kunnen zorgen?
Niet voldoende geld te verdienen om je gezin te kunnen onderhouden?
In Allah te geloven?
In God te geloven?
Je kind niet te laten inenten?
Je kind niet naar school te sturen?

Zo kun je honderden vragen bedenken over wat normaal of niet normaal is.
Uit mijn bijbaan als psycho therapeut heb ik een zeer duidelijk beeld overgehouden over wat 'men' normaal vindt. Als iemand roept:"Doe normaal!!", dan wordt bedoeld DOE ALS IK. En als je daar verder over nadenkt dan is de kreet van onze premier zeer nadelig voor zijn partij. Het land zal leeglopen van alle mensen die volgens hem niet normaal doen en dus beter kunnen vertrekken.
Heel duidelijk hoe leeg het begrip normaal is, bleek wel tijdens het befaamde debat in de Tweede Kamer: "Doe normaal man", "Doe zelf normaal".

Ja maar, de premier bedoelde natuurlijk die buitenlanders die onze normen niet willen accepteren, hoor je als verdediging.
Maar toen onze blonde dwaas een zaaltje liet scanderen "Minder, minder, minder" vergat die daar ook bij te vertellen dat het om criminelen ging en werd er terecht een proces tegen hem aangespannen.
Lieve mensen, neem het zekere voor het onzekere:
DOE NORMAAL DOE ALS IK.

Geen opmerkingen: