Totaal aantal pageviews

vrijdag 10 november 2017

ACH ACH DIE HOOFDDOEK

Wij leven in  een prachtig en vrij land en dat moeten we koesteren.
Nu zijn er mensen die vrij uitleggen in de zin van alles mag hier, maar dat is natuurlijk niet zo. Toch zijn er figuren zat die zich niets aantrekken van god of gebod en allerlei wetten overtreden. Om dat tegen te gaan hebben we de politie, een organisatie die zonder aanziens des persoons de namens ons allen gemaakte wetten zoveel mogelijk handhaaft. Dit behoort te gebeuren in volledige objectiviteit en je kunt dat dan ook zien aan het uniform. Het woord zegt het al, een gelijke vorm die de objectiviteit benadrukt. En zo hoort het ook, een agent in functie die mij aanhoudt en controleert doet  dat namens de meenschap die hem heeft aangesteld, namens ons allemaal dus en hij doet dit objectief. Niet in een shirt van AJAX, UTRECHT  of VVV, of met een kruis op zij T-shirt, een keppeltje op het hoofd, een tulband of een hoofddoek om dat hoofd. Maar al te gemakkelijk zou de indruk worden gewekt dat overtreders van de wet er makkelijker van afkomen als zij van Ajax, Utrecht, VVV, christen, jood of moslim zouden zijn.
Wij, van ons clubje,  gaan toch niet moeilijk doen tegen elkaar?
Daarom dus geen uiterlijke kenmerken van de innerlijk roerselen van de gezagsdragers.
Engelse rechters dragen een pruik om onpartijdigheid te benadrukken, Nederlandse dragen een toga voor datzelfde doel.
Wat iemand in zijn vrije tijd draagt, moet hij/zij natuurlijk zelf weten en als jouw god bepaalde verplichtingen oplegt die onverenigbaar zijn met een openbare, publieke functie, ga dan bij hem of haar werken.

P.S.
Om alle misverstand te voorkomen, asielzoekers, vluchtelingen en gelukzoekers met een goede reden en met welke overtuiging of geloof dan ook, moeten welkom zijn in ons prachtige land.
WAAROM ZOU JE GELUK VOOR JEZELF HOUDEN?

Geen opmerkingen: