Totaal aantal pageviews

vrijdag 4 november 2011

PREMIES OMHOOG

Wat moeten we nu weer met het volgende bericht?

'Artsen frauderen voor miljard euro'

Laatste update:  4 november 2011 09:19info

AMSTERDAM - Artsen en ziekenhuizen hebben in drie jaar tijd een miljard euro extra verdiend door zorg dubbel te declareren.

Dat concludeert econome Fleur Hasaart in een promotieonderzoek aan de universiteit van Maastricht. Volgens het onderzoek is in 2006 tot en met 2008 vijf procent van alle zorg dubbel in rekening gebracht bij zorgverzekeraars, zegt ze in de Volkskrant.
Sinds 2005 moeten artsen en instellingen behandelingen indienen volgens het systeem van dbc's, diagnose behandel combinaties.De VVD stelt voor om bij een behandeling te vermelden wat de kosten daarvan zijn. Zo krijgt de patiënt een duidelijk beeld wat hij/zij de samenleving kost en kan hij/zij wellicht een afweging maken of hij/zij wel of niet aan zich moet laten sleutelen. Zo iets als dit:

Ja, meneer, die heup kost 10.000 euro en u bent nu 76 jaar. De gemiddelde leeftijd voor een man is 76 dus…
wat wilt u nog? Bovendien gebruikt u ook al voor 600 euro aan medicijnen en bent u vorig jaar geholpen aan een hernia, dat was ook al 6000 euro. Wat vindt u nou zelf, is het niet mooi genoeg zo?
Nee, nee roept de VVD, dat is niet de bedoeling. Wat dan wel?
Maar als de rekening goed gespecificeerd is, wordt misschien ook duidelijk hoe de medici  en het  topmanagement  hun salaris bijeen sprokkelen.

donderdag 3 november 2011

Econoom

Op 3 november 1906 werd de beroemde, maar niet erkende econoom J.P. Drost geboren te Jutphaas.
Kenmerkend was zijn wantrouwen in andere economen die hij ervan betichtte vaak achteraf hun gelijk te claimen. Ook vond hij het opvallend dat de voorspellingen die zij deden vaak diametraal tegenover elkaar stonden. Zo bleek ook in zijn tijd overduidelijk dat een blik in de toekomst niet mogelijk is.
J.P. Drostdinsdag 1 november 2011Minister Leers: ‘Migratie is een verrijking voor de samenleving’

‘Een samenleving die het tot haar verdienste zou rekenen om migratie als zodanig tegen te gaan is op de verkeerde weg’, stelt minister Leers voor Immigratie en Asiel in het vandaag verschenen herfstnummer van Christen Democratische Verkenningen (CDV). ‘Migratie is een verrijking voor onze samenleving. Nieuwkomers brengen nieuwe inzichten en innovatieve ideeën mee. Tegelijkertijd wil ik de negatieve kanten van migratie niet ontkennen.’Dit beweerde Leers nog niet zo lang geleden, maar op bevel van de nepblonde werd dat herroepen na overleg met de minister-president.
Nu is Leers vrij goed in het bijstellen van zijn mening, zie hieronder:

Waar leer je zo soepel met je geweten om te gaan?
Gezien de huidige peiling lijkt er toch een eind te komen aan de politieke ambities van dit soort figuren.
Probleem is wel dat ze vrij veel 'vriendjes' hebben zodat je niet zo makkelijk van ze af komt.  Denk in dit verband ook nog even aan de prominente VVD'er  Dales.

zondag 30 oktober 2011

ARM CDA

Tsja,
daar zit je dan als trouw CDA'er op zondag in de kerk. Wordt er dan gebeden voor een hogere stand in de peilingen of voor het trouw blijven aan de principes die de partij zo hoog in het vaandel heeft? Bid voor een combinatie zou ik zeggen, het kan beide. De principes van het CDA zijn fatsoenlijk, maar ze leunen nu op de onfatsoenlijke partij van de nepblonde uit Venlo en dat is niet te combineren. Fatsoen moet je doen, praat met Job. Beter ten halve gekeerd dan ten hele gedwaald. 
Elf zetels is niet veel

UTRECHT
STROMEND WATER