Totaal aantal pageviews

donderdag 29 maart 2012

HELD VAN DE ACHTERKAMER

De deskundigen bij P&W zaten er gisteravond allemaal naast. Niks breuk, het hele land sidderde in afwachting wat de nepblonde uit Venlo nu weer uit zou kramen, de pers stond paraat bij Catshuis en diverse ministeries, ze hielden de fiets van de premier in de gaten en trokken daaruit conclusies.
Allemaal verspilde energie, rond 12.00 uur kwam er een SMS-je van de Rijksvoorlichtingsdienst.
"Jongens, ga lekker lunchen, de achterbunker zit potdicht maar ze gaan gewoon door".
Je had het kunnen weten, de nepblonde communiceert via twitter en zijn manier wordt soepel overgenomen. Een mededeling en geen lastige vragen. Dat is de openheid die de man uit Venlo voorstaat en die door de VVD en het CDA gedoogd wordt.
Er valt nog veel te lachen in ons land, vooral voor boeren met kiespijn.

woensdag 28 maart 2012

EN NU HET GOEDE NIEUWS

Dit stond tegen de avond op de internetsite van de NRC

‘Wilders dreigt met breken’ – oppositie wil uitleg en tijdspad

BINNENLAND 
Wilders heeft vandaag gedreigd een einde te maken aan de onderhandelingen in het Catshuis. Dat meldt de NOS vanmiddag op gezag van Haagse bronnen. De oppositie wil uitleg van Rutte over de staat van de onderhandelingen, die begin van de middag onverwachts werden opgeschort.

Dat is natuurlijk de eerste goede gedachte die bij de nepblonde uit Venlo is opgekomen. Het wordt hem natuurlijk ook duidelijk dat de rare eisen die hij stelt (die we vernemen via het lekkend circuit) niet haalbaar zijn. Nu moet er alleen nog een manier gevonden worden om 'het volk' te laten geloven dat een breuk niet zijn schuld is. Benieuwd waar hij mee komt en dan kijken of 'het volk' hem dan gelooft. Maurice de Hond zal het ons doen weten, hoewel….?  Die is druk bezig een digitale school op te richten om het zieltogende onderwijs weer op gang te helpen. Hopelijk bedenkt hij op tijd een digitale snotlap om neusjes mee af te vegen. Maar we houden goede hoop, zijn vorige digitale plannen klonken ook fantastisch.

maandag 26 maart 2012

LEKKER WERKEN IN DE LENTEZON

AFSCHAFFEN

Hieronder een artikel uit de GROENE AMSTERDAMMER over de afschaffingsplannen van dit kabinetje.
Als ze in den Haag per se iets willen afschaffen hier een tip: DIT KABINET
LEES EN HUIVER
AFSCHAFFEN

zondag 25 maart 2012

ER ZIJN ER MEER DIE SCHERP BLIJVEN

Ramsey Nasr, de dichter des vaderlands, schreef een prachtig artikel in de NRC van zaterdag.


NEDERLAND IS EEN NATIE ZONDER NORMEN 
We weten niet wie we zijn en zijn niet geïnteresseerd in waar we vandaan komen. Kom dan ook niet klagen dat onze cultuur verdwijnt


Het zijn de Polen. Het zijn de Grieken. Het is de kunst. Het zijn de moslims. Het is de elite. Het is Europa. Het is De Ander.
Het gaat goed met Nederland. We beseffen het nog niet helemaal, maar wij, Nederlandse burgers, gaan kromliggen voor het onhandelbare, xenofobe en narcistische gedrag van onze politiek leiders. Wij gaan de komende jaren véél meer afzien dan nodig, dankzij de grote waffel van onze regering.
Onafgebroken hebben zij in Brussel de overige EU-leden getergd, teneinde al die luie zuidelijke landen te dwingen zich aan een begrotingstekort van 3 procent te houden – geen uitzonderingen, we moeten streng zijn. Reuzenstoer vonden ze zichzelf, de B.V. Nederland. „I am Dutch, so I can be blunt.” Nu diezelfde B.V. tot aan zijn nek in de financiële miserie zit, hoeven we niet op coulance te rekenen. We zijn in onze eigen val getrapt: 3 procent is 3 procent. We gaan kromliggen.
Ook op andere vlakken gaan we dat doen. Onze premier weigert zich te verontschuldigen voor het racistische initiatief dat het PVV-meldpunt tegen Polen in wezen is. Maar hij wil in de komende periode ook een strenger asielbeleid voor ons land erdoor drukken, waarbij hij rekent op hulp van de landen die nu worden geschoffeerd. Hij kan het op zijn buik schrijven. 


Het artikel is te lang om hier in zijn geheel te laten zien, maar dit geeft al een duidelijk beeld.