Totaal aantal pageviews

dinsdag 6 januari 2015

HEBZUCHT

Vorige jaren werd de wielrennerij geplaagd door dopingschandalen. Dat alles zou nu voorbij zijn en iedereen toerde weer vrij en blij over 's heren wegen. Ook Tom Boonen en zijn maatjes. Maar wat blijkt nu? De heer Tom B. is verdachte in een belastingfraudezaak, hij en zijn vriendjes hebben -ik moet zeggen zouden hebben- de Belgische belastingdienst voor veel centjes opgelicht en zij worden nu dus aangeklaagd.
Is het dan nooit genoeg? Je bent beroemd in Belgie en daarbuiten, je woont in een fraai pandje in Monaco en dan doe je uiterste best om de belasting te ontduiken of, zoals tegenwoordig vaak wordt gezegd, te ontwijken. Dat schijnt minder erg te zijn.
Ik geloof dat de Amerikaanse zangeres Nathalie Merchant heeft gezegd dat hebzucht de oorzaak is van veel, zo niet alle ellende in de wereld en ik denk dat ik dat met haar eens ben.
Het heeft er niet alles mee te maken maar als ik vandaag op de radio hoor dat de nieuwe belastingmaatregelen voordelig zijn voor de hogere- en middeninkomens en als ik dan bedenk dat  de PvdA medeverantwoordelijk is voor deze maatregelen zou ik willen zeggen: Socialisten sluit de rijen en volg het rode vaandel. Lastige opgave, want waar is dat vaandel en waar moet je heen voor een echt rechtvaardige samenleving?
Klik en luister: Nathalie Merchant
Voor de mensen die weinig verdienen (minder dan 1500 per maand) heb ik nog wel een tip:
Je kunt ook in Monaco gaan wonen, daar betaal je nauwelijks belasting.