Totaal aantal pageviews

zaterdag 26 januari 2013

ROOKVERBOD

Kijk, dat is nu eigentijds(?) politiek handelen. In het vorig kabinet vond het CDA dat het rookverbod ingevoerd moest worden maar ……… niet helemaal, de kleine kroegbaas moest worden ontzien. Waarom vond CDA dat? Zij zaten in een regering die gedoogd werd. Zij mochten regeren dank zij de nepblonde uit Venlo en zijn clubje van …. ja van wat eigelijk? Aan dat mogen regeren zat natuurlijk wel de voorwaarde vast dat zij moesten doen wat Geertje goedvond. En Geertje vond het niet goed dat personeel in de horeca vermoord werd door de rook van de aanwezige gasten. Maar onze nepblonde denker vond het wel gepast dat de baas van een kroegje zonder personeel zichzelf en zijn al dan niet actief meerokende gasten collectief zelfmoord pleegden, dat was ook het soort individuele vrijheid waar de VVD ook de mond vol van heeft. Het CDA slikte alle bezwaren in om de goede vrede op het pluche te bewaren.
Nu hebben wij een andere situatie, het CDA zit in de oppositie en dan heb je natuurlijk andere denkbeelden, dan kun je zeggen wat je meent en dan kun je ook zeggen dat je zult doen wat je meent.
Ze moeten nu alleen even uitleggen waarom hun rug niet zo recht bleek te zijn toen dat nodig was.
Nu wordt hun terechte bezwaar tegen de uitzondering waarschijnlijk alleen maar van stal gehaald om de PvdA in een lastig parket te brengen want die zijn het daar ook mee eens.
Voor meer politiek:
Luister:  Bram Vermeulen

MAAR NOG VEEL ERGER ZIJN DE MAATREGELEN VAN ONZE NIEUWE REGERING OM 8% EIGEN BIJDRAGE TE VRAGEN OVER JE VERMOGEN OOK WEL GENOEMD SPAARCENTJES ALS JE IN EEN VERZORGINGSTEHUIS, VERPLEEGHUIS OF BIJ GEHANDICAPTENZORG TERECHT KOMT.
DAN GAAT HET NIET ALLEEN OM MENSEN MET ZEER VEEL GELD OP DE BANK MAAR OOK VOOR MENSEN MET AOW EN EEN KLEIN PENSIOEN EN WAT SPAARGELD. EEN IDEETJE DAT WEL AARDIG LEEK MAAR NU VERKEERD UIT LIJKT TE PAKKEN.

vrijdag 25 januari 2013

WIND EN WATER ('t gaat weer dooien)

Hieronder staat de weerkaart van zaterdag avond 23.00 uur. Deze kaart geeft vooral windrichting en windkracht aan.

Hoe meer de kleur naar donkerrood toegaat hoe harder de wind. In het midden vlak onder het oog van de depressie waait een westenwind met de kracht 11 Beaufort en dat ziet er ongeveer uit zoals hieronder te zien is.
De beste manier om zo'n storm heelhuids door te komen is er voor te zorgen dat je thuis bij de open haard zit met een goed glas.

donderdag 24 januari 2013

VORIG JAAR ZAT HIJ ER OOK AL

Onderstaande foto is vorig jaar op 30 januari gemaakt en deze merel, of in ieder geval een broer van hem, bezoekt ons nu weer. Mooi toch?
Kijk maar een paar plaatjes hier onder.


woensdag 23 januari 2013

GENIETEN VAN JE WELVERDIENDE RUST

Het APB had al gewaarschuwd.
Zij konden er niets aan doen.
Er viel hun niets te verwijten.
Hun aandeel in de verlaging
moet nog komen.
Dat zou maar 0,5% zijn
en pas in april.
De echte klap wordt uitgedeeld
door mijn 'vrienden'
in de regering.
Vandaag bleek het toch een aardige tik te zijn.
Het kan er nog wel af,
maar toch.
Vraag niet hoe het kan, 
geniet ervan.

maandag 21 januari 2013

VOGELTELLING

Op de vogelteldag waren er erg weinig vogels in onze tuin, die lieten zich elders tellen. Vandaag waren onze vaste gasten weer terug. Het kan zijn dat ze uitsluitend voor de Calvé pindakaas kwamen, daarvoor hadden we een merkloos product.