Totaal aantal pageviews

donderdag 23 februari 2012

GODSDIENSTWAANZIN

Er zijn al heel wat klompen van mij gebroken, maar net toen ik dacht dat m'n laatste paar nog wel een tijdje mee zou gaan las ik dit in de krant:
MORMONEN HEBBEN ANNE FRANK POSTUUM GEDOOPT
Foei toch, want ze hadden beloofd dit niet te zullen doen nadat ze ook al de ouders van Simon Wiesenthal postuum hadden gedoopt en daarvoor hun excuses hadden aangeboden.
Ik denk dan in al mijn onnozelheid, als je iemand per ongeluk doopt, dan kun je  hem of haar toch expres ontdopen of zo iets.
Nu ben ik toevallig in het bezit van het BOEK VAN MORMON waarvan de inhoud door Joseph Smith op 21 september 1823 aan het licht bracht werd.
Maar ook na flink speuren kon ik daarin niets over postuum dopen vinden. Maar dat zegt niets natuurlijk. Ik ben een goddeloze leek.
Maar tijdens het zoeken kom je wel eens wat tegen en misschien slaat al het gedoe hier op:
"En wanneer alle mensen van deze eerste dood tot het leven zullen zijn overgegaan  zodat zij onsterfelijk zijn geworden moeten zij voor de rechterstoel van de Heilige Israëls verschijnen: en dan komt het oordeel en zullen zij volgens Gods heilige rechtspraak worden geoordeeld" (zie II NEPHI  9  vers 15)
En dit schijnt alleen maar voorbehouden te zijn voor mensen die gedoopt zijn en op die manier is er geen ontkomen aan.
Als je een overtuigd atheïst dacht te zijn, die niet gelooft in bovenstaande onzin, en als je dan de pijp uitgaat, moet je niet verbaasd opkijken ineens voor een merkwaardig gezelschap te staan en onderworpen te worden aan een kruisverhoor.
JE BENT POSTUUM GEDOOPT

dinsdag 21 februari 2012

BESTE STUURLUI

Opvallend verschijnsel.
Als er bijvoorbeeld een regeringsbesluit is genomen, een partijleider is afgetreden, een idee is gelanceerd, dan blijkt altijd dat er zeer veel mensen zijn die dat allemaal veel beter hadden gekund of dat allemaal totaal anders zouden hebben gedaan.
En al die beter wetende mensen krijgen een uitgebreid podium op TV en radio. DWDD, P&W en Standpunt NL zijn daar goede voorbeelden van.
Altijd vraag ik mij af waarom worden de briljante standpunten, meningen en oordelen van al die beter wetende mensen niet gehoord op de plekken waar dat zou moeten?
Met andere woorden, hoe komt het dat we er in slagen steeds de verkeerde mensen op plekken neer te zetten die er vervolgens niks van bakken?
Grappig is ook om te horen hoe men zwelgt in zijn eigen gelijk en overtuiging. Zo noemde iemand Job Cohen van onvoldoende niveau. Tsja, de man is afgestudeerd en gepromoveerd, wetenschappelijk hoofdmedewerker, hoogleraar, rector magnificus van een universiteit, tweemaal staatssecretaris, burgemeester van de grootste stad van Nederland geweest. Welk niveau stelt iemand zich dan voor bij een partijleider?
Ondanks het feit dat er volgens velen altijd minkukels op de belangrijkste posten hebben gezeten, behoort ons landje tot een van de welvarendste te wereld en het volkje dat er woont voelt zich heel gelukkig.
Ik zou zeggen: Stuurlui, ga sturen.

maandag 20 februari 2012

zondag 19 februari 2012