Totaal aantal pageviews

woensdag 12 december 2012

DE DAPPERE UIT VENLO

Onze nepblonde held, die Samsom zo flink een lafaard noemde, was zelf niet dapper genoeg om maatregelen te treffen tegen twee van zijn clubgenootjes die de boel geflest hebben. Je laten betalen voor een baantje wat je niet uitvoert en je uitgeven voor iets wat je niet bent. Dat is kennelijk minder erg dan onjuiste reisdeclaraties indienen waar je zelf niet beter van wordt.
zie:http://www.nrc.nl/nieuws/2012/12/12/pvv-kamerleden-weer-in-opspraak-over-verleden/
Hoe diep moet je zinken om met droge ogen iemand te belasteren maar zelf met een ton boter op je hoofd rond te lopen.
Bij een vorige, soortgelijke gelegenheid, beweerde deze namaakheld dat hij zijn lesje geleerd had. Niet dus, kennelijk toch niet goed opgelet tijdens de les "hoe verdoezel ik voor mij ongunstige feiten".
Toch heel erg jammer dat deze volksvertegenwoordiger, die de samenleving handenvol geld kost, zo onwaarachtig en hypocriet omgaat met zijn "talenten".
Maar nog erger is het uitgebreide podium dat dit figuur nog steeds wordt aangeboden in de media.
Dat is wat mij echt zorgen baart.

dinsdag 11 december 2012

VVD alweer een briljant idee

Ouders die onvoldoende belangstelling voor het onderwijs van hun kinderen tonen, moeten worden gekort op de kinderbijslag.
Lees dit gerust twee keer.
Hoe lang moet je hebben doorgeleerd om dit soort wartaal te kunnen uitkramen?
Spontaan bedenk ik ook wat.
Ouders die hun kinderen onvoldoende sinaasappelsap geven, moet worden gekort op hun kinderbijslag.
Nu is het niet moeilijk om zelf ook wat te bedenken.
Er is echter een klein probleem. De VVD wil bezuinigen op het aantal ambtenaren, dus de controle op de navolging van dergelijke wetten zal op praktische gronden al niet lukken. Maar misschien kan met behulp van het CDA dit probleem worden opgelost. Die partij is ook sterk voor de uitbreiding van de mantelzorg en via die weg liggen er natuurlijk mogelijkheden. Schoolmeesters turven het aantal bezoeken van ouders en noteren de door hen gestelde vragen. Via de bonuskaart van AH is de verkoop van sinaasappelsap vrij eenvoudig te registreren en door te geven. Als we allemaal constructief meedenken, moet het lukken.

Ik weet dat het naar de jaarwisseling loopt maar ik vrees dat het afvuren van losse flodders ook tot ver in het nieuwe jaar zal doorgaan.
Oordopjes inhouden dus.

maandag 10 december 2012

VOORSPELLEN MET ENIGE FEITEN

WAAR OF NIET WAAR? OORDEEL ZELF.
http://thefactclub.nl/2012/12/10/feitoffabel-10-december-komen-pensioenen-in-gevaar/

VOORSPELLEN ZONDER GLAZEN BOL

Zes maanden geleden werd ons voor het komende jaar (waar we nu dus middenin zitten) een groei van 1-2% van de economie voorspeld. Dit voorspellen gebeurde door de Nederlandse Bank en daar zitten mensen die goed doorgeleerd hebben en goed betaald worden om dit soort voorspellingen te doen.
Vandaag, nu dus, midden in hun vorige voorspelling, komt er een nieuwe voorspelling, geen groei maar een daling van 0,5% en volgend jaar nog eens 0,6%. Maar, er is licht aan het eind van de tunnel, in 2014 wordt weer een groei voorspeld.
Ik heb al eens eerder hier betoogd dat je iedereen die beweert in de toekomst te kunnen kijken hevig moet wantrouwen. Een duidelijker bewijs daarvoor had ik zelf niet kunnen leveren.
Met de wijsheid van nu……………enzovoort, enzovoort
Ja, als mijn grootouders in 1910 een flinke partij legakkertjes in de Loosdrechtse plassen hadden gekocht en ik mijn erfdeel 15 jaar geleden had verkocht en daar dan aandeeltjes bij Steve Jobs voor had genomen dan was ik nu ook veelvuldig miljonair geweest. (Had, had, had en was. Als hadden komt is hebben te laat, zei mijn moeder al.)
Ik vraag mij ook nu weer af wat de waarde van de huidige voorspelling is als de vorige al na een half jaar bijgesteld moet worden.
Ik schat die waarde op 0,0
Maar, toegegeven, ik ben een volkomen leek.