Totaal aantal pageviews

maandag 10 mei 2021

DIT WAS TE VERWACHTEN.

Aan de heer Jaap van Dissel, de man die vanaf dag 1 de regering voorzag van informatie over de huidige pandemie, wordt een prijs toegekend voor dit werk. Wat gebeurt er vervolgens? Er wordt een actiegroep opgericht om dit te verhinderen. Mensen die het er kennelijk niet mee eens zijn dat wetenschap prevaleert boven slap gezwam, die van 'wetenschap is ook maar een mening.' De regering dacht er anders over en heeft haar beleid gelukkig vrijwel altijd gebaseerd op wat de wetenschap adviseerde

Op 20 april 2020 schreef ik op deze plek een stukje waarin ik voorspelde dat de heer Van Dissel als zondebok zou worden aangewezen als er iets mis zou gaan. En zie, iets in die geest is nu gaande.

Natuurlijk zal die prijs gewoon en terecht, worden uitgereikt, actiegroep of niet, maar ik blijf het verbazingwekkend vinden dat er kennelijk zoveel mensen rondlopen met belachelijke ideeën in hun hoofd en die niet beseffen dat niet de heer Van Dissel het beleid maakt maar dat het kabinet en de Tweede Kamer daarvoor verantwoordelijk zijn.

Wellicht leven wij in een te complexe tijd voor veel mensen en overzien ze niet wat er gebeurt en raken ze gemakkelijk beïnvloed door waanideeën.

Wat te denken van het volgende?

Er zijn vrouwen die andere vrouwen oproepen ook hun gezicht in te smeren met menstruatiebloed wat  een heilzame werking zou hebben. Vrouwen boven de 50 voelden zich hierdoor gediscrimineerd.

Moet je op elk waanidee serieus ingaan of kun je zeggen dat iets volslagen idioot en van de zotte is?

Of ben je dan elitair bezig en zet je mensen in een hoek?

We leven in moeilijke tijden.(Overigens ben ik van mening dat "ANDERE TIJDEN" moet blijven.)


TUINVOGELS

Deze tuinvogels kwamen zomaar aangevlogen.

Voorspellen meestal een goede zomer.