Totaal aantal pageviews

zaterdag 11 november 2017

JE LEEST WEL EENS WAT


Dit berichtje kwam ik tegen op Twitter bij 'Welingelichte Kringen' en laat ik hier toch maar even zien hoewel het beschreven verschijnsel te erg voor woorden is.


Verschillende leden van Vindicat zijn bij een psycholoog beland, nadat ze binnen het corps werden gemanipuleerd om seksuele handelingen uit te voeren, fysiek werden mishandeld of gewoon vernederd. Daarover schrijft de Volkskrant.
De Groningse psycholoog Martin Appelo kent meerdere collega-psychologen die Vindicatleden behandelen. Hij zelf heeft er een tiental in zijn praktijk gehad. Een van hen was een Vindicat-lid dat een medestudent het ziekenhuis in had geslagen. “Het slachtoffer had een botbreuk, maar juist de ‘dader’ kreeg psychische problemen. Hij had spanningsklachten, dronk buitensporig veel en raakte steeds verder achterop met zijn studie.”
Het Vindicat-lid zei dat hij continu dingen deed die hij eigenlijk niet wilde, aldus Appelo. “In de therapie draaide het om vragen als: laat je je leven leiden door anderen, of maak je je eigen keuzes?” Hij kreeg ook een studente in zijn praktijk die was vastgebonden tijdens de ontgroening. “Ze werd ingesmeerd met urine, rotzooi, etensresten en braaksel. Ze had het zelf toegestaan. Toen ze eenmaal vastzat, wilde ze weg. Dat kon niet meer. Achteraf ontwikkelde ze slaapproblemen, kreeg ze last van herbelevingen.”
Zijn collega Gerwin Witvoet kreeg ook dergelijke klachten binnen. “De schaamte hierover is enorm. Een jongen zei: als mijn vader erachter komt dat ik het corps niet aankan, dan lig ik eruit. Wij hebben een brief geschreven naar de universiteit om de problemen aanhangig te maken, en een gesprek gevoerd. Er is niks uitgekomen. Meermaals wilden ook studenten zelf hun klacht uit angst niet doorzetten.”
Een tijdje Vindicat en je bent dus rijp voor de psychiater, wat een fijne gezelligheidsvereniging.

Dit gebeurt dus op clubjes van mensen die opgeleid worden om leidende posities in te nemen in de samenleving, het bedrijfsleven en misschien wel bij het onderwijs.
Ik heb nooit kunnen begrijpen wat de vormende waarde is  je te laten insmeren met kots en pis en ook niet om dit wat later zelf te doen. Of je te gedragen als een slavenbezitter en feuten te straffen omdat ze te bijdehand worden, zoals de student beweerde die zich voor de rechtbank moest verantwoorden.
Dat ik dit niet begrijp heeft natuurlijk alles te maken met mijn beperkte opleiding. Lagere school, MULO-B, Kweekschool, dat viel allemaal onder wet op het Lager Onderwijs toen ik er mee bezig was. Dat was in de tijd dat een Kweekschoolopleiding een pré was voor de Tweede Kamer, nu is het een uitzondering (Roemer, SP). Het overgrote deel van de kamerleden is universitair geschoold en een deel van hen heeft ongetwijfeld te maken gehad met praktijken zoals hierboven beschreven.
Dat vind ik geen geruststellend feit.

LEUKE HONDJES

Op ons nieuwe speelveldje voor honden kom je leuke typetjes tegen.

MEES
BOY
BOWIE

vrijdag 10 november 2017

ACH ACH DIE HOOFDDOEK

Wij leven in  een prachtig en vrij land en dat moeten we koesteren.
Nu zijn er mensen die vrij uitleggen in de zin van alles mag hier, maar dat is natuurlijk niet zo. Toch zijn er figuren zat die zich niets aantrekken van god of gebod en allerlei wetten overtreden. Om dat tegen te gaan hebben we de politie, een organisatie die zonder aanziens des persoons de namens ons allen gemaakte wetten zoveel mogelijk handhaaft. Dit behoort te gebeuren in volledige objectiviteit en je kunt dat dan ook zien aan het uniform. Het woord zegt het al, een gelijke vorm die de objectiviteit benadrukt. En zo hoort het ook, een agent in functie die mij aanhoudt en controleert doet  dat namens de meenschap die hem heeft aangesteld, namens ons allemaal dus en hij doet dit objectief. Niet in een shirt van AJAX, UTRECHT  of VVV, of met een kruis op zij T-shirt, een keppeltje op het hoofd, een tulband of een hoofddoek om dat hoofd. Maar al te gemakkelijk zou de indruk worden gewekt dat overtreders van de wet er makkelijker van afkomen als zij van Ajax, Utrecht, VVV, christen, jood of moslim zouden zijn.
Wij, van ons clubje,  gaan toch niet moeilijk doen tegen elkaar?
Daarom dus geen uiterlijke kenmerken van de innerlijk roerselen van de gezagsdragers.
Engelse rechters dragen een pruik om onpartijdigheid te benadrukken, Nederlandse dragen een toga voor datzelfde doel.
Wat iemand in zijn vrije tijd draagt, moet hij/zij natuurlijk zelf weten en als jouw god bepaalde verplichtingen oplegt die onverenigbaar zijn met een openbare, publieke functie, ga dan bij hem of haar werken.

P.S.
Om alle misverstand te voorkomen, asielzoekers, vluchtelingen en gelukzoekers met een goede reden en met welke overtuiging of geloof dan ook, moeten welkom zijn in ons prachtige land.
WAAROM ZOU JE GELUK VOOR JEZELF HOUDEN?

maandag 6 november 2017

NIEUW DICTATORTJE???

"HET BESTE ZOU ZIJN ALS WIJ DE ABSOLUTE MACHT ZOUDEN HEBBEN"


Een uitspraak van Dr. T. Baudet voor een groepje studenten die met hem sympathiseren.
Tsja, dat denk ik ook wel eens als ik hoor wat sommige politici allemaal uitkramen. Alleen vervang ik dan het woordje 'wij' door 'ik', want dat is natuurlijk het allerbeste. Dan zijn we in ons mooie land van een hoop gezeur af. 
Ik heb weleens gelezen dat er een of andere inwoner van Oostenrijk was die deze gedachte ook had maar dat die er in slaagde genoeg volgelingen te vinden die hem hielpen zijn gedachte te verwezenlijken. De gevolgen zijn bekend.
Echter, als je ons land sommige nieuwe rechtse partijen vergelijkt met partijen uit dat duistere, bruine verleden dan wordt je meteen niet meer serieus genomen. Niet doen dus.
Nu sprak de heer T.B, geen bruine horden toe, dat zag ik ook wel, maar veel van die jongetjes die  ademloos naar hem luisterden waren gekleed in een kakikleurige broek en een blauw jasje.
Laat ik nu net 3 dagen geleden zo'n setje hebben aangeschaft.
Toch maar even bellen of ik het kan ruilen.