Totaal aantal pageviews

vrijdag 29 juli 2016

McGREGOR

Ach wat jammer.
Dat was mijn eerste gedachte toen ik enige tijd geleden las dat McGregor failliet was. Verschillende kledingstukken van dit merk hangen in mijn kast.

Hier stinkt iets.
Dat was mijn tweede gedachte toen ik las dat de oude eigenaren de zaak weer hadden teruggekocht van de curator.
In de krant verantwoordde de curator zich voor het feit dat hij de zaak had terugverkocht aan de vorige eigenaren. Een belangrijk argument was dat de werkgelegenheid voor 1100 werknemers overeind zou blijven, slechts 200 mensen zouden hun baan daardoor verliezen. 

Zit wat in.
Was de derde gedachte die toen bij mij opkwam.

Vandag echter werden alle gedachten uit mijn hoofd weggeblazen toen ik las dat alle werknemers die zeven jaar bij het bedrijf gewerkt hebben hun baan kwijt zijn. Slecht 300 van de oude werknemers behouden hun baan. Wat overblijft in mijn hoofd zijn termen die een fatsoenlijk mens niet zou willen gebruiken.

De curator vindt het "zeer teleurstellend" dat de eigenaren zich niet houden aan de afspraken die ze met hem maakten. Hij keurde de doorstart goed met het idee dat 1100 werknemers van het oude McGregor hun baan zouden behouden.
Een van de directeuren zegt hierop dat zij beloofd hebben 1100 BANEN te zullen behouden en dat het spijtig is dat mensen hun baan verliezen. Dan als klap op de vuurpijl:
De werknemers waren voor de aandeelhouders de belangrijkste reden voor de doorstart.

Inderdaad, geen woord van gelogen. Weg met die ouwe lui, welkom vakkenvullers. 
Help ons, 
de zakkenvullers.
Jeroen Schothorst
Ben Kolff
Marcel Broekhoven

Onthoud die namen.
Als ik in de toekomst in de krant lees dat deze figuren de kleertjes voor hun handeltje laten maken in een  derdewereldland door kleine meisjes, dan zou mij dat niet verbazen.
Ik koop GEEN McGregor meer!

woensdag 27 juli 2016

MENINGEN OP DE SOCIALE MEDIA

Vandaag toch nog twee mensen die op deze site keken om te zien of ik iets te melden had. Sympathiek na zo'n lange stilteperiode. Die stilteperiode had natuurlijk een oorzaak, fysieke ongemakken, lange vakantie en het afschuwelijke nieuws waarmee we het laatste halfjaar geconfronteerd werden. Daar had ik geen antwoord op, zoveel krankzinnigheid, zoveel zinloos en laf geweld, daar kon ik met mijn pet niet meer bij.
Gisteren stond er een artikel, in de krant over een aantal mensen dat zich bewust afsloot van het nieuws omdat zij het niet meer wilden weten en om hun eigen gedachten nog te kunnen formuleren. Na twee maanden vakantie zonder goede nieuwsvoorziening en zonder goed internet begreep ik hun idee├źn wel.
Om al dat verschrikkelijks te duiden, grijpen de media vaak naar de doos met 'deskundigen' die mij dan gaan uitleggen wat ik zelf al lang snap, o.a. dat je je tegen een gestoorde geest niet 100% kunt beveiligen.
Ik snap wel dat die media dat doen maar om dezelfde berichten en meningen eindeloos te herhalen, vind ik te veel van het goede. Als het aantal slachtoffers stijgt van 84 naar 85 hoeft daar voor mij geen aparte uitzending met nieuwe inzichten aan te pas te komen.
Maar wat mij koude rillingen bezorgt, zijn de meningen die van de zogenaamde sociale media gehaald worden en die ongedacht hun inhoud herhaald worden op de publieke omroep, mijn omroep dus. De meest afschuwelijke opmerkingen worden met een zekere gretigheid uitgezonden, maar met welke doel?
Ik weet het niet, om iets op de radio of televisie te krijgen moest je 'vroeger' heel erg je best doen of het moest wel heel erg belangrijk zijn. Nu is het voldoende om op Twitter een grove opmerking over moslims, joden, katholieken of oude mensen te maken die tot een hype leidt of die trending wordt. Er zijn zelfs rubrieken die speciaal de sociale media  volgen.
Op Facebook zegt men.......
Twitter zegt......
Hoeveel mensen zijn het die een bepaalde mening delen? Ik krijg vaak de indruk dat half Nederland een bepaalde mening verkondigt, vooral als de echte deskundigen daar ook nog eens op ingaan, dan lijkt het helemaal serieus te worden.
Ik kan dat niet geloven, als ik kijk naar de mensen die ik volg op Twitter lees ik nooit vuiligheid, als ik bij AH of de Lidl in de rij sta voor de kassa, zijn er nooit mensen die het grove taalgebruik van de sociale media hanteren. Ben ik mijzelf aan het afluiten en wil ik het niet horen. Dat laatste klopt, ik wil het niet horen maar ik hoor het donders goed, via de radio.
Maar mezelf afsluiten van het nieuws doe ik zeker niet, we hebben thuis vijf radio's en die staan allemaal afgestemd op Radio 1, de Nieuwszender.
Dus PUBLIEK OMROEP zoek nu eens uit hoeveel zieke geesten via julie medium een zeer groot podium krijgen.