Totaal aantal pageviews

vrijdag 7 december 2012

AFPLASSEN

De nepblonde uit Venlo ging weer vol op zijn draaiorgel toen hij zijn kansje rook. Een staatssecretaris van PvdA-huize had zijn reiskosten verkeerd gedeclareerd. Hij woonde niet in Nijmegen maar in Zwolle en dat mocht niet en daarom trad hij af. Maar de namaakblonde greep zijn kans en noemde Samsom een lafaard omdat die niet goed genoeg gecontroleerd zou hebben. Hij blaatte nog wat meer dikke woorden om dit akkevietje goed uit te buiten.
Wonderbaarlijk genoeg hoorde ik niet één politicus die deze schreeuwlelijk fijntjes herinnerde aan zijn eigen politieke groepje waar met zijn medeweten een brievenbusplasser, een kopstootuitdeler, een vrouwenmepper, een belastingfraudeur en nog wat ongeregeld spul zat en zit. Ook zijn  zwijgen over over een Limburgse partijgenoot die een mederaadslid uitmaakte voor een stuk uitgekotst halalvlees, staat mij nog duidelijk voor de geest. Zijn 'we' dat allemaal al weer vergeten?
Ook is het voor mij een raadsel waarom journalisten er als de kippen bij zijn om hem te interviewen wanneer er binnen de regering iets  plaatsvindt. De man krijgt wederom alle ruimte om alles en iedereen  af te plassen.
Een goed ontwikkeld idee heb ik nog nooit uit zijn mond of die van zijn partijgenoten horen komen.
Een schrijnend voorbeeld was Fleurtje A., die bij Pauw en Witteman te kennen gaf niets van het zorgstelsel te weten en alleen maar reageerde met domme herhalingen op aan haar gestelde vragen.
Wanneer gaan die twee 'journalisten' nu eens geen genoegen meer nemen met dat soort gewauwel en stellen ze echte vragen net zo lang tot er een antwoord is? Nooit denk ik, afplassen is makkelijker.

woensdag 5 december 2012

maandag 3 december 2012

GEBLAAT

De VVD wil dat artsen waartegen een onderzoek wegens een medische misser loopt, geschorst worden gedurende dat onderzoek. Dit zou 1500 tot 2300 doden per jaar schelen. Wonderlijke getallen die volgens mij uit de een of andere hoge hoed met een natte vinger tevoorschijn zijn getoverd. Er is net een hoop commotie over een Stapelgekke hoogleraar die maar wat aan rommelde met gegevens en nu gaat een VVD-kamerlid wat cijfertjes het land ingooien.
Stel nu dat het waar is en we rekenen even terug. Tegen hoeveel artsen loopt op dit moment een onderzoek? Er staat regelmatig een voorkomend geval in de krant. Een arts die een ernstige fout maakt, wordt wel bekend. Maar hoeveel doden heeft hij op zijn geweten? 1500 tot 2300 per jaar, dat betekent  3 tot 6 missers per dag . En dat zijn alleen nog maar de getallen van artsen dit tegen de lamp gelopen zijn. Hoeveel medisch risicovolle, levensbedreigende  handelingen doet een arts per dag? De meeste daarvan zullen wel lukken. Hoeveel artsen moeten er in de fout gaan om tot zoveel doden per jaar te komen?
Met mijn beperkte middelen kan ik natuurlijk geen exacte getallen produceren, maar een arts die een misser gemaakt heeft, zal volgens mij zijn uiterste best doen om zo iets verder te voorkomen. Als hij tenminste niet gewetenloos is en dat zullen er niet veel zijn. Dus die getallen van de VVD, dat is volgens mij een bepaald soort koek.
Mijn eigen wetenschappelijk bureau heeft uitgerekend dat het uitkramen van onzin door kamerleden de Nederlandse samenleving €5.328.634,21 kost op jaarbasis. Het op non-actief stellen van deze lieden zou de crisis flink verminderen.