Hoe krankzinnig, ziek en misdadig wil je het hebben. Een jongetje van vijf jaar urenlang geboeid houden. Het kan in het Amerika van Trump. Bevel is bevel tenslotte en zo’n kind uit Iran kan best wel eens gevaarlijk zijn. 
Kunnen we dit soort praktijken straks ook in Nederland verwachten? Ook voor de Nederlandse marechaussee geldt tenslotte “bevel is bevel”, nietwaar? Gaan we dit soort praktijken dan na verloop van tijd ‘gewoon’ vinden? Vorige week werd een gekleurde jongen van 12 al geboeid afgevoerd vanwege een futiliteit, dus het zou zomaar kunnen. Protest is er geweest, zeker. Maar om nou te zeggen dat het land op zijn kop stond, nee.  En dat zou wel moeten. 
De logica van de angst en de macht die bij de politie en overheid overheerst maakt van het meest krankzinnige een logische uitkomst. Maakt het meest misdadige legitiem. Het roept bij mij angst op voor wat er kan gebeuren, als we dit laten gebeuren. Laten we dus vooral ontzettend boos worden en onze woede omzetten in scherpe protesten tegen deze misdaden. Alleen dat kan erger voorkomen.