Totaal aantal pageviews

zaterdag 20 april 2013

LINK

Het kan anders, het kan beter.
Bewijs:

Koning  (aanklikken)

Zoals iemand al zei:"Voor 0 euro belastinggeld".
(maar dat is niet het belangrijkste)

donderdag 18 april 2013

VERDACHT

De Maker van dit blog is onder verdachte omstandigheden aangetroffen op La Palma.

dinsdag 16 april 2013

GOED NIEUWS

Twee koppen uit de krant van vandaag.
OUDEREN VASTBINDEN HOEFT NIET MEER.
Het gebruik van de zogenaamde Zweedse band, een soort riem waardoor in 2008 acht ouderen stierven, hoeft niet meer. In plaats daarvan wordt het personeel in verpleeghuizen intensief bijgeschoold. Dan kan het zonder dit hulpmiddel waarvan wordt geschat dat zo'n 10% van de verpleeghuisbewoners er mee wordt vast vastgebonden.
Ik vind het vreemd dat dit nu (2013) pas wordt ontdekt als iemand  gaat promoveren op het gebruik van dit middel, terwijl toch al heel lang bekend is dat personeel van verzorgingshuizen vaak uit onmacht (te weinig personeel) hiervan gebruik maakt.
Nog een mooi bericht:
DEMENTERENDE DIE BEWEEGT, KAN LANGER THUIS BLIJVEN WONEN.
Het gaat om mild-demente patiënten en die herken je aan de volgende kenmerken:
- flink last van het geheugen, herkennen sommige mensen niet meer.
- last van periodieke agressiviteit die zich ook op de partner kan richten.
- vertonen gevaarlijk gedrag, gas blijft branden, pan laten droogkoken.
- kunnen nog wel boodschappen doen, met behulp van een lijstje (na training).

Als ze maar blijven bewegen, eventueel met behulp van fysiotherapie aan huis.
Dit alles is dan goedkoper dan opnemen in een verzorgingstehuis.
Daar komt het aapje uit de mouw.
Ook hier lijkt het financiële aspect een belangrijke rol te spelen bij de zgn. vernieuwende ideeën.
Waarom boeien deze berichten mij dit?
Morgen 17 april wordt ik 69, ik beweeg nog maar ik vraag mij soms af: Hoe heet hij/zij ook alweer?

VERDIEN EEN STANDBEELDmaandag 15 april 2013

Wat gingen de Amerikanen ook alweer in Afghanistan brengen? O ja, de democratie.
Het beste systeem wat we hebben om een rechtvaardige samenleving te creëren.
Het  volgende stukje van de website van de NRC geeft wrang beeld van de gevolgen van die actie.ELF JAAR EN DRIE MAANDEN ZONDER PROCES in

Guantánamo Bay

Al Hasan Moqbel zit al elf jaar en drie maanden vast, vertelt hij. Er zijn hem nooit misdaden ten laste gelegd, een rechtszaak is er nooit geweest. Volgens hem had hij al jaren geleden thuis kunnen zijn, omdat niemand denkt dat hij echt een bedreiging is. Waarom hij daar dan nog steeds zit, blijft onduidelijk. Al Hasan Moqbel denkt dat het simpelweg niemand iets uitmaakt.
Waarom hij überhaupt dan ooit daar terecht kwam? Volgens het leger was hij bewaker van Osama bin Laden. Maar volgens Al Hasan Moqbel is dat complete onzin. Oorspronkelijk komt hij uit Jemen. Hij dacht meer geld te kunnen verdienen in Afghanistan dan met zijn fabrieksbaantje. Daar aangekomen bleek dat niet zo te zijn. Hij had geen geld om naar huis te vliegen, en vluchtte toen de oorlog in Afghanistan begon naar Pakistan. Daar werd hij opgepakt en uiteindelijk met een enkeltje naar 'Gitmo' (Guantanamo Bay) gestuurd.
Waarom is hij nog niet terug? Volgens Al Hasan Moqbel simpelweg 'omdat Obama weigert gevangenen terug te sturen naar Jemen'. Wat daar achter zit? In 2009 werd besloten dat de repatriatie van Jemenitische gevangenen voorlopig zou worden gestopt. Dat volgde op een poging tot een zelfmoordaanslag in een vliegtuig dat van Amsterdam naar Chicago vloog. De man die de bom in zijn ondergoed had verstopt, zei in Jemen te zijn getraind door een oorspronkelijk uit de VS komende al-Qaeda-man. De Jemenitische overheid zou niet in staat zijn de gevangenen goed te doen reïntegreren in de maatschappij. Jemenieten zijn dan ook de grootste groep van nog overblijvende gevangenen in Guantánamo Bay.

'IK BEN EEN MENS, GEEN PASPOORT, EN IK VERDIEN HET ALS MENS BEHANDELD TE WORDEN'

Sinds 10 februari is hij in hongerstaking: I will not eat until they restore my dignity. Maar daarmee wordt nogal hardhandig omgegaan, beschrijft hij. Van het herstellen van zijn waardigheid is geen sprake.

Commentaar overbodig.

zondag 14 april 2013