Totaal aantal pageviews

donderdag 30 mei 2013

OPHEFFEN

Je hoeft de radio of TV maar aan te zetten en binnen een kwartier gaat het over misdaad. De regering is constant bezig wetgeving te maken die misbruik van wetgeving moet voorkomen. Overal om ons heen zijn mensen bezig wetten te ontlopen. De meeste mensen verafschuwen moord en doodslag en daaraan gerelateerde misdrijven maar de misdrijven waarvan bijvoorbeeld Joep van den N. beschuldigd wordt en waarvoor 5 jaar celstraf is geƫist, wordt niet als heel erg ervaren. Hij hoeft zijn eventuele veroordeling dan ook niet in de cel af te wachten terwijl een eenvoudige roofovervaller dat wel moet.
Zit de misdaad in ons allemaal?
Neem nu de wet over de openbaarheid van bestuur. Opheffen, zegt de ombudsman Brenninkmeijer die ik hoog heb zitten. Wat krijgen we nu?, was mijn eerste reactie. Het blijkt dat mensen spookverzoeken indienen om op die manier de boete op te strijken die de overheid moet betalen als een bepaalde termijn is overschreden. Je verzint het niet.
Opheffen die wet en alles openbaar maken, eenvoudiger kan het niet.
Zou je voor alle wetten moeten doen dan is de heer Teeven ook uit de brand, want een wet die er niet is kan niet overtreden worden en levert ook geen criminelen op, dus afschaffen die gevangenissen. De man lijkt gelijk te krijgen door vast met de helft te beginnen.
Of zie ik iets over het hoofd?