Totaal aantal pageviews

woensdag 22 augustus 2012

VU RUZIE

Een kompleet ziekenhuis onder toezicht. Daar moet wel wat aan de hand zijn.
Wat dan wel?
Ruzie. Ruzie onder medisch specialisten. Ze communiceren niet meer met elkaar.
We hebben het hier over mensen met een VWO-opleiding, gevolgd door een universitaire opleiding van 4 jaar basisarts gevolgd door nog een specialisatie van zo'n zes jaar.
Dit lijkt mij toch wel een indicatie dat het hier gaat over mensen met een IQ van boven de 85, niet die kaalgeschoren koppen en getatoeëerde lijven die je 's nachts in disco's en andere lugubere plekken kunt tegenkomen en die een ruzie beslechten met een kopstoot of een andere doeltreffende optater met als motto: niet lullen maar poetsen.
Nee, hier gaat het over het crème de la crème van de Nederlandse samenleving. Mensen waar de samenleving veel geld in heeft geïnvesteerd voor hun opleiding. Mensen die door die opleiding een mooi salaris verdienen. Dus, wat is de oorzaak van die ruzie? ik peins mij suf, ik luister naar elk bericht hierover maar het blijft gissen.
Gaat het over:
Jij verdient twee ton meer dan ik, maar ik werk harder?
Jouw assistente ziet er veel beter uit dan de mijne?
Waar was jij toen mijn vrouw die avond laat thuis kwam?
of
Behandelen we patiënten boven de 65, 70, 75 ….. nog wel?
Verdoven we bij die of die behandeling?
Spreken we de mensen met u aan?

Hoe onverantwoordelijk is dit gedrag?
Hoe kinderachtig kan het zijn?

Vele mogelijkheden zijn denkbaar, maar ik kom er niet achter.

Wie het weet, mag het zeggen.
dinsdag 21 augustus 2012

MART SMEETS

Het schijnt dat er een tweedeling in ons land bij is gekomen. Er zijn er al heel veel, groot-klein, links-rechts, arm-rijk, dik-dun, normaal-niet normaal, ga zo maar door. Maar nu hoorde ik van deze: VOOR MART-TEGEN MART.
Jammer, jammer, die man is zo goed.
Gisteravond bij Eva Jinek te gast over de grote singer-songwriter Leonard Cohen. Alles wist Mart van die man, de betekenis van al zijn teksten, de diepere achtergronden, de wisselingen van muzikale opvattingen gedurende zijn hele zangcarrière.
Knap hoor, petje af.
Maar wat nog veel knapper was, hij wist ook alles van de bezoekers die naar het concert van deze fenomenale zanger gaan. Dat waren voornamelijk vrouwen (70%) die zich allemaal vereenzelvigden met het prachtige achtergrondkoor van Leonard. Bovendien reden al die mensen in een Volvo en hadden ze een Golden Retriever, lazen de ELLE en de VOGUE en zij wilden allemaal wel met Leonard knuffelen. Hun mannen vonden dat niet erg. Ondertussen flirtte hij ook nog even met Eva, die toch wel wist hoe het oudere mannen was, toch?
Je kunt toch niet tegen zo'n man zijn, zo scherpzinnig, zo fijn gevoelig, zo goed, zo Mart.

WE ZIJN BEGONNENEEN MOOIE LEGE OMGEVING
KAN NOG GEVULD WORDEN MET HOLLE KRETEN

maandag 20 augustus 2012

OUDERENZORG


Minister Schippers heeft weer een nieuw plan. Ouderen moeten  zoveel mogelijk thuis blijven wonen en zich verzorgen met behulp van hun netwerk. Goed plan, dan blijft er meer van het geld dat die ouderen uitgegeven hebben voor hun oudedagsvoorzieningen beschikbaar voor …. ja waarvoor eigenlijk?
Nederland, een van de meest beschaafde, ontwikkelde, fatsoenlijke en veilige landen ter wereld.
Een land waar alles tot in de puntjes geregeld is en waar buiten de pot pissen haast niet mogelijk is voor de gemiddelde burger. Behalve natuurlijk als de gemiddelde burger een gemiddelde bejaarde wordt, dan is ineens alles mogelijk. Dan is die gemiddelde bejaarde ineens een kostenpost die de pan uitrijst en die kostenpost kan natuurlijk niet ten laste komen van de jongeren die voor hun eigen toekomst moeten zorgen.
Het gekke is dat ik nooit jongeren hoor klagen dat zij opdraaien voor al die verspillende babyboomers maar dat het vooral politici zijn die deze gedachten de wereld in helpen.
  -wij kunnen de jeugd niet opzadelen met ………-
Veelgehoorde kreet, die mij nogal absurd overkomt omdat de jeugd van tegenwoordig leeft in een weelde die ongekend is en onvergelijkbaar is met de jeugd van de meeste bejaarden die nu van hun zogenaamde welverdiende rust genieten.
Maar die zich nog wel drie keer bedenken voordat zij overgaan tot de aanschaf van een smartphone van 500 euro een tablet van 600 euro of andere luxe. De meeste van hun welverdienderustgenietende bejaarden hebben AOW (698 euro) en 500 tot 1000 euro pensioen per maand.