Totaal aantal pageviews

maandag 20 augustus 2012

OUDERENZORG


Minister Schippers heeft weer een nieuw plan. Ouderen moeten  zoveel mogelijk thuis blijven wonen en zich verzorgen met behulp van hun netwerk. Goed plan, dan blijft er meer van het geld dat die ouderen uitgegeven hebben voor hun oudedagsvoorzieningen beschikbaar voor …. ja waarvoor eigenlijk?
Nederland, een van de meest beschaafde, ontwikkelde, fatsoenlijke en veilige landen ter wereld.
Een land waar alles tot in de puntjes geregeld is en waar buiten de pot pissen haast niet mogelijk is voor de gemiddelde burger. Behalve natuurlijk als de gemiddelde burger een gemiddelde bejaarde wordt, dan is ineens alles mogelijk. Dan is die gemiddelde bejaarde ineens een kostenpost die de pan uitrijst en die kostenpost kan natuurlijk niet ten laste komen van de jongeren die voor hun eigen toekomst moeten zorgen.
Het gekke is dat ik nooit jongeren hoor klagen dat zij opdraaien voor al die verspillende babyboomers maar dat het vooral politici zijn die deze gedachten de wereld in helpen.
  -wij kunnen de jeugd niet opzadelen met ………-
Veelgehoorde kreet, die mij nogal absurd overkomt omdat de jeugd van tegenwoordig leeft in een weelde die ongekend is en onvergelijkbaar is met de jeugd van de meeste bejaarden die nu van hun zogenaamde welverdiende rust genieten.
Maar die zich nog wel drie keer bedenken voordat zij overgaan tot de aanschaf van een smartphone van 500 euro een tablet van 600 euro of andere luxe. De meeste van hun welverdienderustgenietende bejaarden hebben AOW (698 euro) en 500 tot 1000 euro pensioen per maand.


Geen opmerkingen: