Totaal aantal pageviews

woensdag 6 maart 2013

RESPECT

Dinsdagavond werd er een verdomd aardige wedstrijd gespeeld tussen Manchester en Real Madrid. Uiteindelijk won Real omdat een speler van Manchester volkomen onterecht wordt weggestuurd met een rode kaart. Als dat niet gebeurd was hadden ik en alle andere deskundigen het nog niet geweten want de verdediging van Manchester stond als een huis.
Maar goed, uiteindelijk vinden de spelers van Real een gaatje en scoren een doelpunt. Real gaat door naar de volgende ronde, een domper voor Manchester.
In de studio in Hilversum zitten natuurlijk deskundigen, Jan van Halst en Joeri Mulder, twee ex-profvoetballers en hulptrainers die wel iets van voetbal afweten.
Wat gebeurd er na de wedstrijd?
Morino, de allerbeste trainer ter wereld, die alles gewonnen heeft wat er te winnen valt, zegt na de wedstrijd:" Het beste team heeft verloren". Geweldig, een respectvol compliment voor een tegenstander die inderdaad het betere van het spel had gedurende de wedstrijd.
Wat zeggen de twee hulptrainers in de studio?
"Daar meent hij niks van, dat zegt ie zomaar"
Het zullen altijd hulptrainers blijven, of commentatoren natuurlijk die lekker van de zijkant over respect kletsen.
Maar er is hoop, Tom Egberts, een anchorman van Studiosport en GEEN ex-profvoetballer of hulptrainer, vond het wel netjes van Morino.
Een jongen met niveau.

dinsdag 5 maart 2013

WAT ZEUREN WE NU, ALLEMAAL KLEIN BIER

Hoe neem je afscheid in stijl?
Lees dat hieronder, daarna praat je niet meer over bonusjes van 5, 10 of 20 miljoen die "onze" jongens meekrijgen als ze al dan niet gedwongen, afscheid van hun bedrijfje moeten nemen.


De ene gouden handdruk is de andere niet. De lijst met de tien hoogste gouden handdrukken zou binnenkort kunnen worden aangevuld met Heinz-baas William R. Johnson, die bij vertrek 212 miljoen dollar meekrijgt.

HEINZ IS OPGEKOCHT DOOR BERKSHIRE HATHAWAY EN 3G CAPITAL

De positie van Johnson staat ter discussie nu Heinz voor 23 miljard dollar is opgekocht door Berkshire Hathaway van Warren Buffett en het Braziliaanse investeringsfonds 3G Capital.
Volgens de Wall Street Journal is het niet ongewoon dat bij een dergelijke overname een van de opkopers een nieuwe CEO in het bedrijf plaatst. Dat deed 3G Capital eerder ook al toen ze Burger King opkochten.

GOUDEN HANDDRUK

In dat geval kan William R. Johnson rekenen op een gouden handdruk die hem direct in de top tien van hoogste gouden handdrukken brengt in de VS deze eeuw. Hij zou met zijn 212 miljoen dollar om precies te zijn op plek zeven komen.
Johnson dankt zijn gouden handdruk aan een “gouden parachute” van 56 miljoen dollar. Daarbij komt 57 miljoen aan pensioen en misgelopen inkomsten, plus zijn aandelenpakket dat door de overname 99,7 miljoen dollar waard is. Een woordvoerder van Heinz zegt:
“Dat bedrag laat het succes zien dat dhr. Johnson heeft behaald in het creĆ«ren van beurswaarde tijdens zijn succesvolle vijftienjarige periode als leider en CEO. Bij dit succes hoort een koersrendement van 177 procent sinds 2006 en de 19 procent verhoging van de hoogste koersprijs van Heinz die alle aandeelhouders bij de overname zullen ontvangen.”
De hoogste gouden handdruk ging deze eeuw in de VS naar John F. Welch Jr.die bij zijn vertrek bij General Electric 417 miljoen dollar meekreeg. 


Zo gaat dat in de echte wereld.
Hierboven staat luid en duidelijk welke 'waarde' deze man heeft.
Dan heeft hij toch recht op een passend premietje. Toch?


maandag 4 maart 2013

MORAALRIDDER

Doe ik vanmorgen voorzichtig de radio aan hoor ik daar iemand praten over een politicus waar we niet mee zouden moeten overleggen omdat hij over ander mensen sprak op een manier die echt niet kon.
De stem kwam mij enigszins bekend voor, de uitgesproken tekst klonk ook bekend maar de combinatie kon ik niet duiden. Maar al gauw werd het allemaal duidelijk, het was de heer Sietse Fritsma die het had over een politiek leider van Curacao, de heer Wind. Dat is iemand die een pesthekel schijnt te hebben aan Nederlanders en die zei dat ze in een lijkenzak naar Nederland terug moesten. Dat is inderdaad onfrisse praat maar dat nu uitgerekend de heer Sietse Fritsma een grote morele broek aantrekt vind ik opmerkelijk.
Het kan natuurlijk zijn dat er binnen de PVV een frisse, vernieuwende wind is gaan waaien en dat ze zich gaan inzetten voor verbetering van het hanteren van waarden en normen in onze samenleving en dat zou mooi zijn. Ik kan mij bijvoorbeeld nog een Nederlandse politicus herinneren die militairen tegen Nederlandse burgers wilde inzetten en die het knieschot een goed middel vond. Ik ben alleen zijn naam even kwijt.

zondag 3 maart 2013

MORGEN WORDT ALLES BETER

Het heeft gewerkt, de rust is teruggekeerd. De lente is begonnen. (voor de meteorologen tenminste wel. Wij moeten nog even wachten) Een voorproefje.