Totaal aantal pageviews

zaterdag 26 november 2011

GAAN WE DIT ALLEMAAL LATEN GEBEUREN?

Zie dit artikel van Folkert Jensma als een waarschuwing, zeg later niet dat je het niet kon weten.
Folkert Jensma 
Voor wie De Schijn-Élite van de Valse Munters van Kamerlid Martin Bosma (PVV) heeft proberen te lezen, hoefde het geen verrassing te zijn.
Een van zijn fractiegenoten, Richard de Mos, stelde deze week inDe Telegraaf voor om het internationale hoofdkwartier van Greenpeace „het land uit te zetten”. De milieuorganisatie zou de reputatie van Nederland aantasten.
Dit past naadloos in het goed-foutschema waarin de beweging van Geert Wilders andersdenkenden plaatst. Wie onwelgevallige meningen heeft, moet worden ontslagen, uitgezet of ten minste worden ontdaan van eventuele subsidie. Een pluriforme, vrije samenleving, gebaseerd op de rule of law, gelijkheid, respect, vrijheid, debat en compromis is door de PVV niet gewenst. Zie ook het à la carte meeregeren – loyaliteit tot op de hoek. Daarna is het vrij schieten. Een rechtsstaat met burgers die ook anders denken, is lastig voor de PVV.
In Bosma’s boek worden lijsten bepleit van mensen die de verkeerde mening aanhangen of die het land „verraden” aan de moslims. Deze mensen moeten uit hun beroep worden gezet. Op internet worden deze lijsten enthousiast bijgehouden op satirisch bedoelde websites. Dit onverbloemde McCarthyisme richt zich op de „aanstichters van het multiculturalisme” en kent geen maat. Menig schrijver in deze krant wordt op de korrel genomen.
Achter deze houding ligt een klassieke samenzweringstheorie. Hierin is Adolf Hitler volgens Bosma een echte socialist. Daarmee is links, of wie daarvoor kan worden uitgescholden, geherdefinieerd als volksvijand.
Natuurlijk kan men aan deze agitatie schouderophalend voorbijgaan. De „perspolitie” waar het Kamerlid Graus (PVV) vorige week om vroeg, was immers maar een grapje – maar echt om te lachen is het niet.
Het publieke klimaat verandert. Voorzitter Max van Weezel van perscentrum Nieuwspoort in Den Haag zei in september dat de parlementaire pers zich terughoudend opstelt jegens de PVV, uit angst voor het verwijt van ‘demonisering’. Op Radio 1 sprak hij in het programma Mediaforum van een knieval door de pers, uit vrees voor de haatmails en bedreigingen die consequent volgen. Columnist Elsbeth Etty signaleerde het op deze opiniepagina’s. Niemand lijkt bezorgd of gealarmeerd. Doet het chilling effect in de parlementaire pers zijn werk al? Ik zie het zelf nog niet, maar ik zit ertussen. Hooguit valt me op dat PVV-retoriek veel ruimte krijgt. Of trap ik daar nu zelf ook in?
Het PVV-denken maakt politiek school. De raadsfractie van de VVD in Den Haag vroeg de sociale recherche de Occupy-demonstranten op het Malieveld te laten controleren op hun beschikbaarheid voor de arbeidsmarkt. Suggestie – het zijn uitkeringstrekkers. Ze moeten werken, niet demonstreren. Is een studiebeurs of bijstand dan een knevel? Milieuorganisaties die de grenzen van de wet „verkennen”, moeten fiscaal worden „gestraft”, vindt de VVD. Particuliere clubs, zoals de Postcodeloterij, dient te worden verhinderd om zulke groeperingen te steunen. Mag de burger nog zelf weten wat hij zegt of wie hij steunt, of moet je eerst je salarisstrookje laten goedkeuren? Bevoegdheden gebruiken voor andere doelen dan waarvoor ze zijn gegeven – dit is de definitie van machtsmisbruik.
De PVV wist eerder de Willem Arondéus Lezing door historicus Thomas von der Dunk in Haarlem te verhinderen. In Kamervragen dreigt de PVV geregeld tegenstanders met sancties. Het Nexus Instituut, waarvan de directeur een PVV-criticus is, zou derhalve geen subsidie mogen krijgen. Hetzelfde gold voor Humanitas. Deze club had problemen met een plaatselijk bestuurder, tevens PVV-raadslid. De Erasmus Universiteit Rotterdam organiseerde een workshop die de PVV niet aanstond – of de subsidie kon worden verminderd. Een school in Weert en een ziekenhuis in Gouda die moslims faciliteiten boden, werden uitgemaakt voor „zot” . Door de UNHCR geselecteerde vluchtelingen noemde de PVV „oplichters en bedriegers”. De Rijksdienst voor het Wegverkeer die de letters PVV niet op kentekenplaten toelaat, is „helemaal van de pot gerukt”. Of het nu de Klimaatatlas van de Bosatlas is (het KNMI „kiest partij”) of de vermeende SP-invloed op NRC Media – de PVV suggereert, impliceert en rekent af.
Van een partij die grenzen alleen wil sluiten voor niet-westerse allochtonen en de bijbel van één religie wil verbieden, valt misschien niet anders te verwachten, maar dat de dagelijkse schending van rechtstatelijke beginselen niet meer schokken – dat het stil blijft, dat media zich voegen, partijen niet opponeren, maar hun schouders ophalen of soms meezeilen in de vuile wind – dat is niet te verteren.

LEKKER WINDJE

Zondagmorgen en ook de rest van die dag zal het in het hele gebied op deze kaart flink gaan waaien, aan de Schotse Westkust windkracht 10 en bij de Waddenkust windkracht 7 tot 8.
Google:  Zygrib     en je vindt een mooi weerprogramma.

donderdag 24 november 2011

WISTEN WE DAT DAN NIET?

Dit stond in de NRC van vandaag.


De VVD maakt zich zorgen over de groeiende invloed van de PVV en de SGP op het kabinetsbeleid. VVD-bestuurders willen in een eventueel volgend kabinet liever met D66 samenwerken dan met de huidige gedoogpartner. (Ik heb geen politicologie gestudeerd, maar dit kon ik wel zien aankomen)Bijna de helft van premier Rutte’s partij vindt dat de VVD zich meer zou moeten onderscheiden van Geert Wilders’ PVV. En een enorm percentage van de partij vindt het merkbaar dat Nederland een liberale premier heeft: 92 procent.( Het merendeel van de VVD bestaat uit fatsoenlijke mensen maar ze baseren zich op andere ideeën dan de mijne, dat moet kunnen in een vrij land. Maar ze laten zich gedogen door een onfatsoenlijk groepje, dat kan, maar zou niet moeten. En Rutte lijkt inderdaad een nette vent.) Dat zijn de belangrijkste resultaten uit een enquête die onderzoeksbureau OverheidInNederland.nl en NRC Handelsblad hebben gehouden onder bijna tweeduizend VVD-bestuurders, aan de vooravond van het VVD-congres van komende zaterdag. Uit de enquête blijkt ook dat de meeste van de 670 VVD-bestuurders die reageerden Mark Rutte de beste bewindspersoon voor de partij vinden. ( Daar dacht een heel groot deel van hun kiezers een paar jaar geleden volkomen anders over, het kan verkeren. Klaag niet over de wind maar stel je zeilen bij.)

‘Rosenthal slechtste VVD-bewindspersoon’

Over enkele onderwerpen die op dit moment gevoelig liggen in Den Haag zijn de VVD’ers verdeeld. Vooral over het stemgedrag van de Tweede Kamerfractie rond het gedogen van weigerambtenaren en de zondagsrust zijn de bestuurders kritisch.  ( Tsja, de coalitie is heilig. Zeker met een partner die op 10 zetels staat.) Bij de steun aan premier Mark Rutte steekt de waardering voor de overige bewindspersonen magertjes af: slechts 4 procent vindt minister Ivo Opstelten (Veiligheid en Justitie) de beste. (Onder niet-VVD'ers zal dat wel minder zijn.)
32 procent van de bevraagde bestuurders vindt minister van Buitenlandse Zaken Uri Rosenthal de slechtste VVD-bewindspersoon. ( Eens) Fractieleider Stef Blok is in de Tweede Kamer niet zichtbaar genoeg, vindt 21 procent. ( Laat de heer Blok vooral onzichtbaar blijven.)


Klik voor een aantal onversneden rechtse reactie op onderstaande link. Je gaat rechtstreeks naar de gezondverstandkrant.
http://www.telegraaf.nl/binnenland/10993897/__VVD_ers_zien_D66_als_partner__.html?p=3,1

woensdag 23 november 2011

BRUIN BAKKEN

Dit staat op NU.nl
Hoogst vermakelijk. (als het niet zo erg was)Plaatje bij PVV wil Greenpeace uitzetten
Greenpeace gaat zo vaak over de schreef dat de actiegroep het land uit moet worden gezet.

Richard de Mos, PVV kamerlid


Lees meer: http://www.nujij.nl/politiek/pvv-wil-greenpeace-uitzetten.14565480.lynkx#ixzz1eXdEjRwgEn wie zegt dit? Een liegende en over de schreef gaande ex-onderwijzer die omhooggevallen is van de populistische ladder. Overigens geldt dit voor nog een aantal fractieleden van zijn clubje. Weg ermee dus, volgens eigen maatstaven.
Uit de reacties op NU.nl blijkt gelukkig dat er nog heel veel fatsoenlijk denkende mensen zijn. Het is een kleine minderheid die er in geslaagd is om met de hulp van VVD en CDA de sfeer in ons land te verpesten. Vrijheid stelt niet zo veel voor bij de partij voor de vrijheid als hun doel is de vrijheid van vereniging aan te pakken.

dinsdag 22 november 2011

WETENSCHAPPELIJK ONDERZOEK

Dit stond op de website van de NOS:

Het bestuur van de Nijmeegse Radboud Universiteit heeft hoogleraar prof. dr. Roos Vonk een berisping gegeven. Ze heeft in een onderzoek naar psychische kenmerken van vleeseters onzorgvuldig gehandeld, stelt het bestuur in een verklaring. Ze heeft zich echter niet schuldig gemaakt aan fraude, benadrukt het bestuur.
Hoogleraar sociale psychologie Vonk concludeerde eerder dit jaar, samen met prof. Diederik Stapel van de Universiteit van Tilburg, dat vleeseters hufteriger waren dan mensen die geen vlees aten.

Als de mensen mijn onderzoek hadden gelezen, hadden ze beter geweten. Mijn onderzoek gaat o.a. over de relatie tussen namen van mensen en hun uitspraken.
Zo blijkt bijvoorbeeld dat mensen die de naam van een bloem hebben zich makkelijk laten leiden door anderen en zonder controle beweringen overnemen. Mensen met  een of andere vorm van een hoeveelheid in hun naam beweren vaak oncontroleerbare onzin.
Mensen die de naam van fruit hebben kenmerken zich door gedegen werk en grondig , zorgvuldig onderzoek. Twijfel aan hun werk is niet mogelijk
 Prof. dr. K.G.M. Appel

maandag 21 november 2011

BEPERKT ZICHT

Het lijkt er op dat het weer duidelijk invloed heeft op mensen. Bij velen lijkt het zicht op de werkelijkheid behoorlijk vertroebeld. (vooral in de voetbalwereld kom je dit tegen)
Ook deze mist zal eens verdwijnen