Totaal aantal pageviews

donderdag 30 oktober 2014

JUDITH SCHALANSKY

Uit haar boek "De lessen van mevrouw Lohmark" het volgende volgende citaat:

Kind en huisdier. Dat liep nooit goed af. Een kind een dier cadeau doen was een bijzonder perfide vorm van dierenmishandeling. Elke sociale vaardigheid ontbrak. Daar ging het alleen nog om leven en dood. Het dier was met huid en haar aan de kindelijke almacht overgeleverd. En kinderen waren niet onschuldig. Ondanks alle liefde. Nooit geweest trouwens. Ze waren ongeveinsd eerlijk, ongeveinsd wreed. Net als de natuur. Vroeg of laat ging het dier dood. Meestal vroeg. Weggevlogen parkieten. Hamsters, door sterke kinderhanden doodgedrukt. Wat overbleef was een vacht in lijkstijfheid. En dan huilen natuurlijk. Het speelgoed was uitgespeeld. Dat was geen echt verdriet. Gecrepeerde siervissen op de vloerbedekking. Uitgetrokken vliegenpootjes. Gevierendeelde kikkers. Daar lees je niets over in de kranten. Maar wel over rottweilers die baby's doodbeten. Terwijl dat toch heel iets natuurlijk was. De jachtdrift. En wat was er nog over van de natuur, van de insecten? Getrek aan de lijn. Een hees geblaf in de nacht.

dinsdag 28 oktober 2014

HELMA NEPPERUS

Zou de geachte afgevaardigde weer zo prominent en parmantig in de media verschijnen zoals gisteren toen zij een plan van haar partijgenoot, staatssecretaris Wiebes, om de lease-rijder belastingtechnisch aan te pakken, afschoot met de woorden:"Dat gaan we niet doen".
Dinsdagavond was er bij Nieuwsuur een item wat daar zeker aanleiding toe zou kunnen geven. Deskundigen uit de praktijk die de gemeenten assisteerden met de invoering van de nieuwe zorgwet op 1 januari, verklaarden unaniem dat de korting op de zorg gigantisch zal zijn. Alle mooie spotjes van de regering ten spijt zal er voor de mensen die zorg nodig hebben wel degelijk zeer veel ten nadele veranderen. Als er tussen de 10 en 40% gekort moet gaan worden, dan heeft het grote gevolgen, daar hoef je niet voor doorgeleerd te hebben om het te snappen.
Maar Helma zal zeker ingrijpen want als het je aan het hart gaat als de goedverdienende en goedkoop rijdende Nederlander wat moet inleveren, dan zal het je toch niet onberoerd laten als mensen die van zorg afhankelijk zijn er sterk op achteruit zouden gaan qua zorg die zij nodig hebben.
Bovendien kan zij nu een staatsecretaris van een andere partij dan de hare kan aanpakken.
"Dat gaan we doen!!!"
Toch?

DAT HEBBEN WE AL EERDER MEEGEMAAKT

De VVD en de PVDA regeerden nog maar kort en daar was het eerste goede plan al. Het kwam er op neer dat de premies voor de ziektekostenverzekering  voor hoge inkomens flink zouden stijgen en meer inkomensafhankelijk zouden worden. Het idee kwam van de PvdA.
Meteen was het land te klein, de Telegraaf, toen nog grootformaat, was te klein om alle protesten te kunnen afdrukken. Er zou inkomenspolitiek bedreven worden op oneigenlijke gronden. Dat kon niet enz. enz.
Resultaat was dat de hele zaak in de in het niets verdween. De VVD kreeg zijn zin en de PvdA haalde bakzeil. Ik kan mij van deze regering daarna geen "linkse" voorstellen meer herinneren.
Vandaag kwam er van de VVD-staatssecretaris het voorstel om de lease-regeling aan te pakken. Meteen protest van een VVD parlementariƫr en het hele plan, waar de staatssecretaris zelf ook niet achter bleek te staan, lijkt in mist op te lossen.
Van de PvdA hoor ik weinig en ik vermoed dat de abonnees van de Telegraaf morgen 2 exemplaren in de bus zullen krijgen want in een zo'n tabloidje zullen alle protesten echt niet passen.

Kom niet aan de hardwerkende en goedkoop rijdende Nederlander.
Bevries de pensioenen maar voor tien jaar en bezuinig op de zorg, daar heb minder last van.
Brrrrr.