Totaal aantal pageviews

vrijdag 9 december 2011

woensdag 7 december 2011

POLITICI

Het wordt steeds erger.
Jacques Delors een van de belangrijkste politici achter de euro, wist dat Zuid-Europese landen niet mee zouden kunnen komen. Dat geeft hij nu toe. Toch maar invoeren jongens. Dat is toch crimineel gedrag? Dat klopt toch niet? Bovendien is dit weer een politicus die nu toegeeft dat er grote fouten gemaakt zijn. (Jan Kees en  Hoogervorst gingen hem al voor, en wellicht nog vele anderen in de rest van Europa)
Wat moet je als gewone burger met deze wijsheid, in wie stel je je vertrouwen?
Ach, was het niet Iosif Vissarionovitsj Stalin die zei:"Vertrouwen is goed, controle is beter".
Maar ja, hij had zo zijn mannetjes om een en ander te controleren en ik moet vertrouwen op mannetjes die ik niet kan controleren.
Hoe komen we daar nu uit?

zondag 4 december 2011

BLAUWE OGEN

Dit staat op de website van de NRC

BINNENLANDECONOMIE 
Bij het invoeren van de euro is gemakzuchtig gehandeld en zijn grote fouten gemaakt, en daar wordt nu de prijs voor betaald. Dat zegt minister van FinanciĆ«n Jan Kees de Jager voor de camera van KRO Brandpunt. Dit laat het televisieprogramma vandaag weten. Het programma wordt vanavond uitgezonden.
Een voorganger van De Jager, Hans Hoogervorst, zei deze week dat de euro is mislukt. Zo ver wil De Jager volgens het programma niet gaan. Wel had Europa volgens hem veel strenger moeten zijn. Het had “echt heel anders” gemoeten.
“Het had nooit zo mogen zijn dat we het aan de blauwe ogen van een ieder overlaten om de regels die we hebben ook toe te passen.”
Bij de Europese top aanstaande vrijdag moeten vooral de Zuid-Europese landen volgens De Jager echt over de brug komen.
Iedereen die kritisch was tijdens de invoering van de Euro werd toen uitgemaakt voor iemand die niet helemaal van deze tijd was.
Nu gaan mannen met blauwe ogen ons vertellen dat het toen fout was wat die blauwogigen van toen deden en nu moeten we vertrouwen op hun blauwe ogen. Ik weet het niet, ik heb bruine ogen.
(Wanneer komen we erachter dat het nieuwe zorgstelsel dat is ingevoerd onder aanvoering van Hoogervorst niet deugt en ons een enorme smak geld is gaan kosten? Een kind kon  bij de invoering zien dat het niet deugde. Marktwerking in de zorg is onethisch, de dokter regelt mijn zorg, niet mijn verzekering.)

50 JAAR