Totaal aantal pageviews

zaterdag 16 maart 2013

WAAR ZAL MIJN HUISJE STAAN?

Het nieuwe ouderenbeleid.
Ouderen moeten langer zelfstandig wonen, zich laten steunen door hun omgeving, met minimale thuiszorg en niet meer in verzorgingshuizen als dat niet absoluut noodzakelijk is.
Een en ander doet mij sterk denken aan de onderwijs'vernieuwingen' die we jarenlang over ons heen gekregen hebben. Onder het mom van vernieuwende inzichten werden er 'verbeteringen' ingevoerd die bij nadere beschouwing uit platte bezuinigingen bestonden. Het kunnen nooit verbeteringen geweest zijn want de klachten over de kwaliteit van het onderwijs nemen nu hand over hand toe. Maar dit terzijde.
Nu moet ik mij een tuinhuis aanschaffen en dat in de tuin van mijn kinderen zetten zodat zij op vrij eenvoudige wijze in staat zijn mijn dagelijkse warme maaltijd af te leveren, een keer in de week de stofzuiger door het pandje te halen, de douche en toilet schoon te houden want ook de minister begrijpt dat zij een eigen leven hebben en misschien nog meer verantwoordelijkheden. (Wonen de ouders van de minister ook in haar tuin??? Maar ook dit terzijde)
Er is echter en klein probleem, mijn kinderen hebben geen tuin, sterker nog, ik heb geen kinderen.
Wat nu?
De oplossing is te vinden in het boek "De dag der dagen" van Ira Levin, ook bekend van "Rosemary's baby".
Er wordt een samenleving geschetst waarin iedereen gelukkig is. Het leven wordt door een grote computer waar iedereen op is aangesloten, geregeld. Eens per maand steekt men in een kliniek zijn arm in een gat, deze wordt afgetast en de benodigde injecties worden toegediend. Geen ziekte, geen ellende, allemaal blije mensen. Maar in het jaar dat men 62 wordt, heeft de spuit een andere inhoud en moet men door een andere deur het pand uit. Einde.
Bejaardenhuizen, verzorgingscentra? Overbodig.
Besparingen? Gigantisch. wat willen we nog meer?
Lees zelf hoe het afloopt, het boek is nog wel ergens in tweedehands zaakjes te vinden, bijv op www. boekwinkeltjes.nl.


dinsdag 12 maart 2013

VOOR WAT HET WAARD IS

Dit stond op de website van de NRC

BINNENLAND 
De Rooms-Katholieke Kerk in Nederland biedt zijn excuses aan aan vrouwen die in hun jeugd door religieuzen zijn mishandeld of misbruikt. De kerk reageert hiermee op het vandaag gepubliceerde vervolgonderzoek rond het misbruikschandaal in de Kerk.
In de reactie schrijft de kerk “oprechte excuses” aan te bieden “waar meisjes leed ondervonden hebben en de dupe zijn geworden”:
“Niet alleen de daders treft blaam, maar ook degenen die moesten toezien op een goede gang van zaken in de huizen en instellingen waar meisjes werden opgevangen en opgevoed. Zij hebben hen, vanuit een cultuur waarvan het onderzoeksrapport de contouren schetst, niet altijd voldoende kunnen bieden wat zij nodig hadden, namelijk een liefdevolle omgeving waarin kinderen zich veilig en geborgen konden voelen.
De bisschoppen en de hogere oversten leven mee met de slachtoffers en bieden oprecht excuus aan. Zij zullen zich inzetten om slachtoffers recht te doen, leed te erkennen en wonden zo goed mogelijk helpen genezen.”

Wat is de waarde van een excuus uitgesproken door een organisatie waar een zeer  'hoge ome' nog niet zo lang geleden luid en duidelijk voor de TV verklaarde:"Wir haben es nicht gewusst"
Toen deze heeroom dit uitkraamde moest ik sterk denken aan een ander zeer verdacht regiem en de onbeschaamdheid om deze uitspraak te gebruiken was en is tekenend voor de organisatie die hij vertegenwoordigde.
De waarde van zo'n excuus is 0,0 als er geen diepgaand onderzoek komt naar de hele organisatie.
Ik zie sterke overeenkomsten met de wielrennerij. Dopinggebruik??? Nee nee en nog eens nee klonk het jarenlang uit de monden van velen aan wie  gevraagd werd of hij er mee te maken had gehad.
En nu? Na wat bekentenissen komt de stank naar boven, de een na de ander valt door de mand.
Of het met de RK-kerk ook zo zal gaan.
Ik denk het niet , dat groepje in oneindig veel beter georganiseerd en hun doofpotten zijn gigantisch.
Ik zal ook nooit begrijpen waarom er weer honderdduizenden zullen staan dansen op het St-Pieterplein als er wordt geroepen:" Habemus Papam"


zondag 10 maart 2013