Totaal aantal pageviews

vrijdag 14 september 2012

KLEIN LEED GROOT LEED

KLEIN LEED
De beweging van de NepBlonde uit Venlo heeft van zijn kiezers een flinke tik op de neus gekregen. Dus wat doet de man die wegloopt voor de verantwoordelijkheid en die er voor gezorgd heeft dat er nieuwe verkiezingen kwamen?
Hij benoemt zichzelf tot LEIDER VAN DE OPPOSITIE. Een typisch voorbeeld van de handelswijze van een echte democraat. Ook Fleurtje gaf meteen al te kennen dat haar clubje flink keet zou gaan trappen in het parlement.
Ik vind het vreemd dat er nog steeds 1 miljoen mensen te vinden is dat in deze types vertrouwt.
Jammer, maar het is niet anders. Advies: Laat de man uit zijn nek kletsen maar reageer er niet op.
Jammer dat er zoveel geld en tijd mee verloren gaat.

 GROOT LEED
Gisteravond was de financier van de stompzinnige anti islam film in beeld. Ik vraag mij af of hij zijn  dappere taal ook had geuit als hij midden in Tripoli had gestaan temidden van een groep fundamentalistisch moslimgekken. Nu kostte zijn oprisping vier  mensen het leven. Was is de zin hiervan? Ik ben van mening dat dit soort filmpjes helemaal niets te maken heeft met de vrijheid van meningsuiting. Het getuigt alleen van een diepe haat jegens andersdenkenden.


donderdag 13 september 2012

WINST PvdA VERKLAARD

Vanmorgen werd ik wakker met een klein veertje tussen mijn billen. Mijn eigen onderzoeksbureau heeft een snelle peiling gehouden om te ontdekken hoe de grote winst van de PvdA te verklaren is.
Meteen na de uitslag is de onderzoeksgroep benaderd met een aantal prangende vragen. En wat bleek?
Oorzaak 1 was de plaats van twee aanplakbiljetten op een links bolwerk dat vlak bij de linkse kerk lag. Het was bij de Oude Kerkweg in Utrecht (3423KM) zie foto hieronder.
Als tweede oorzaak kunnen we deze website noemen. Al heel lang is consequent gewezen op het NepBlonde gevaar uit Venlo en het belachelijke van de uitspraken  van dat orakel.
Oorzaak drie is de stimulerende opmerking onder de laatste columns:
KOM OP DIEDERIK
Gezien de populariteit van deze website kunnen wij niet anders concluderen dan dat dit DE reden is voor de grote winst van de PvdA. Succes Diederik.
Bij deze wil ik ook mijn onderzoeksgroep (3 personen) bedanken. Niet kwantiteit maar kwaliteit is het motto van mijn bureau.


dinsdag 11 september 2012

ERWIN KROL BEPAALT DE UITSLAG

Het weer kan een  doorslaggevende factor zijn bij de verkiezingsuitslag.
Al weer zo'n onbewezen stelling die klakkeloos wordt aangenomen zonder dat daar enig onderzoek naar gedaan is. Maar ja je moet wat, de drie thema's van deze verkiezingen zijn volledig uitgekauwd en worden vanavond voor de laatste maar herhaald.
Tijd voor nog wat "nieuws" dus.
Het weer.
Het is mij  opgevallen dat Erwin Krol de laatste maanden niet meer op het scherm te zien is geweest en het zou mij helemaal niets verbazen als in het laatste debat een of andere lijsttrekker zijn laatste en grootste troefkaart gaat uitspelen die de zaken volledig op z'n kop zet.
Erwin Krol.


Nog wat.
Als je maar genoeg onzin en onwaarheden over de mensen uitgiet en dat blijft doen, dan raken ze daardoor beïnvloed.
Woorden van deze strekking werden uitgesproken de een politicus van ………de PVV, de heer Sorensen uit de Eerste Kamer fractie tijdens een middagpraatje op de radio. Volgens de heer S. slaat dat natuurlijk op uitspraken van alle partijen die zijn beweging uitsluiten bij de komende formatie.
Het is onnodig alle kolder van de Grote Nepblonde Leider hier te herhalen die door hem over de hoofden van onschuldige stemmers is uitgestort, maar hoe kun je het verzinnen. Er daagt mij een spreekwoord over potten en ketels die nogal zwart zijn. De heer S. nam ook nog het woord 'democratie' in de mond. Het is van de gekke een democratisch genomen besluit als belachelijk af te doen als dit besluit nadelig voor jouw ondemocratisch beweging is. (Alleen partijen met een democratische structuur komen in aanmerking voor subsidie).
Zij zijn fout, wij zijn goed. Waar hoorde je dat meer?

Maar het komt goed.
KOM OP DIEDERIK.

maandag 10 september 2012

DE HARDWERKENDE NEDERLANDER

Hij was weer op de radio vanmorgen, de liefhebber en knuffelaar van de hardwerkende Nederlander. Onze Mark kan het niet laten om de mensen die niet hard kunnen werken, of de mensen die al heel lang hard gewerkt hebben, weg te zetten als een soort tweederangsburgers. Want waarom zou je hen geen 1000 eurootjes geven? Zij kunnen daarmee toch ook de economie aanjagen door die 1000 piekjes meteen weer uit te geven zoals de bedoeling is?
Waarom al die mensen die wel willen maar niet zo hard kunnen nog eens extra goed laten voelen dat ze eigenlijk niet  meetellen voor een echte VVD-er?
Zou dat toch een erfenisje zijn van twee jaar samenwerken met een partij die de tweedeling van de samenleving tot programmapunt maakte en die ook nu weer roept: hun Europa, ons Nederland?
Ik weet het het niet, maar ik krijg wel een vieze smaak in mijn mond als lachebekje Rutte het blijft benadrukken dat de hardwerkende Nederlander er toe doet.
Ik hoor alleen nooit precies wie er nu bedoeld worden met de door Mark aangeduide groep.
De flexwerker die zich heel flexibel moet opstellen om werk te behouden.
De voormalige werknemer die nu als ZZP-er bij zijn vorige baas verder mag onder slechtere condities?
De oudere werknemer (50 of meer) die bij ontslag nooit meer aan de bak komt?
De directeur die in een BMW uit de 7-serie door zijn chauffeur wordt rondgereden?
De ambtenaar die er uitbezuinigd gaat worden als de VVD zijn zin krijgt?
Wie werkt er eigenlijk hard?
Drie tuinlieden leunend op een hark?
Vier mensen lummelend bij een bureau?
Twee mensen kletsend achter de toonbank?
De baliemedewerker in een rustige periode?
Wie het weet mag het zeggen.
Ik weet wel wie er hard werkt.
Ik natuurlijk.


Tijd voor een ander geluid.
Kom op Diederik

DE BODEMLOZE PUTTEN VAN DE VVD


Minister Neelie Kroes zette de Betuwelijn in de jaren tachtig op de agenda. In 1995 gaf een positief advies van een commissie onder voorzitterschap van Loek Hermans aan verantwoordelijk minister Annemarie Jorritsma de doorslag. In 1991 werden de kosten geschat op 1 miljard euro, uiteindelijk werden het er zo'n 5 miljard. Van de belofte dat het bedrijfsleven fors zou meebetalen is niets terechtgekomen.

VVD-wethouder Henk Jan Meijer was de drijvende kracht achter de Haagse tramtunnel. Die kwam na dramatische lekkages al snel bekend te staan als de zwemtunnel. Hij werd in 2004, vier jaar te laat, opgeleverd. De kosten bedroegen 235 miljoen euro, het dubbele van de oorspronkelijke begroting.

Een nieuwe parkeergarage in Rotterdam kwam al snel bekend te staan als de blunderput. Er waren grote vertragingen en de kosten stegen van 48 miljoen euro naar 103 miljoen. Een enquêtecommissie uitte forse kritiek op VVD·wethouder Jeannette Baljeu, die de affaire ternauwernood overleefde.

In de jaren negentig haalde de Grieks-Amerikaanse reder Christos Kritikos de gemeente Amsterdam over om te investeren in een hypermoderne containerterminal. Vier VVD-wethouders op rij (Edgar Peer, Harry Groen, Geert Dales, Mark van der Horst) staken 280 miljoen gulden in de terminal. De beloofde klanten bleven uit en een deel van de peperdure kranen is weer verkocht. De gemeente leed een strop van 28,8 miljoen euro en de terminal sluit op 1 januari. Kritikos zelf incasseerde 45 miljoen dollar bij zijn exit.

In oktober 2002 noemde VVD-wethouder Geert Dales de begroting voor de Noord/Zuidlijn in Amsterdam 'krap maar verantwoord'. De raad ging akkoord met een budget van 1,4 miljard euro, waarvan 300 miljoen voor de gemeente. Inmiddels zijn de kosten opgelopen tot 3,1 miljard, waarvan 900 miljoen voor Amsterdam.

Toen de luchtvaartlobby in 2002 een deal met de overheid sloot om deel te nemen aan de Joint Strike Fighter, waren alle verantwoordelijke bewindslieden van de VVD: Henk van Hoof en Frank de Grave op Defensie, Annemarie Jorritsma op Economische Zaken en Gerrit Zalm op Financiën. Fractievoorzitter Hans Dijkstal jubelde dat de Joint Strike Fighter 25.000 banen zou opleveren. Dat was onzin: het ging in een optimistisch scenario om 22.000 manjaren werk over dertig jaar, dus minder dan duizend banen. Omgerekend 1 miljoen euro subsidie per baan. Volgens de VVD in 2002 zouden we 85 straaljagers kopen voor 4,5 miljard. Inmiddels kosten die 85 stuks zeker 8 miljard. Het bedrijfsleven draagt bovendien (naar schatting) honderden miljoenen minder af aan de staat dan in 2002 verwacht.

In 1999 trad Joan leemhuis·Stout af als commissaris van de koningin in Zuid-Holland toen de provincie 47,5 miljoen gulden verloor bij het faillissement van Ceteco.

In 2009 moest Ton Hooijmaijers aftreden als gedeputeerde in Noord-Holland omdat de provincie een strop leed van 78 miljoen euro - overtollig kasgeld dat was ingelegd bij onder andere landsbanki. Ton Hooijmaijers was als gedeputeerde ook de drijvende kracht achter het Wieringerrandmeer: een plan om een deel van de ingepolderde Wieringermeer uit te graven en er 2100 luxewoningen bij te bouwen. De kredietcrisis gooide roet in het eten. De provincie stak 35 miljoen euro in de voorbereiding.

 In januari 2012 trad VVD-wethouder Rob Metz af wegens miljoenenverliezen van het Apeldoornse grondbedrijf. Een onderzoekscommissie schatte dat de schade kan oplopen tot 200 miljoen euro.

In mei 2012 trad VVO·wethouder Roy Pamboer af wegens kostenoverschrijdingen bij de bouw van het nieuwe kantoor van de gemeente Utrechtse Heuvelrug.

In juni 2012 trad VVD-wethouder Pieter Heiliegers af als wethouder in Haarlem vanwege zijn rol in het zogenaamde Zijlpoort-drama: kostenoverschrijdingen bij de bouw van een nieuw raadskantoor.

Al deze punten zijn letterlijk overgenomen uit VRIJ NEDERLAND van 8 september.
Al eerder stonden er in de NRC en andere kranten artikelen over de uitgavedriften van regeringen waar de VVD in deelnam. 
Al hun gebral over socialisten die het geld met bakken het raam uitsmijten, kun je terzijde schuiven als klinkklare onzin.
Laat Diederick het karwei afmaken.zondag 9 september 2012

MARIETTE HAMER

Het voorspellen van de toekomst is weinigen gegeven. Dat deed Mariette dan ook niet, maar een paar weken geleden sprak zij de verwachting uit dat de PVDA weleens de grootste zou kunnen worden.
Alle gerenommeerde columnisten en andere bladvullers overlaadden haar met hoon.
Was zij soms net terug van een vakantie in dromenland? En nog veel meer van dit soort snedige humor.
Hoe raar kan het lopen.
De PVDA staat volgens sommige peilers dit weekend gelijk met de VVD op 35 zetels en de verkiezingen zijn nog een paar dagen weg terwijl onze Diederick het zeer goed doet volgens vriend en tandenknarsende vijand.
Lachebekje Mark lijkt op de welbekende boer die rijp is voor de tandarts en verklaart in een vlaag van verstandsverbijstering de PVDA tot staatsgevaarlijk. Dit doet een politicus die 2 jaar heeft samengewerkt met een partij die prima aan die kwalificatie voldoet. Over die misser hoor je opvallend weinig. Trouwens over alle miskleunen die de VVD-politici recentelijk hebben gemaakt hoor je vrijwel niets. Maar in VN van deze week stond een opmerkelijk rijtje. Daarover later meer.
(dit is een clifhanger)