Totaal aantal pageviews

donderdag 30 november 2017

UBER ÜBER ALLES

Een paar "slimme jongens" wil graag veelvoudig miljardair worden. Wat zou daar tegen kunnen zijn en hoe doen ze dat?
Hoe ze het doen is vrij eenvoudig, binnenkort brengen zij hun bedrijf naar de beurs en dat levert volgens schattingen 70 miljard op. Heeft u ook zo'n bedrijf, volg dan hun voorbeeld, nu kan het nog.
Hoe kom je aan een bedrijf met zoveel waarde? Hard werken natuurlijk en vooral gebruik maken van mooie belastingmaatregelen in de landen waar je bedrijf werkzaam is en als dat niet lukt, doe je je belastingen via Nederland, gaat heel vaak goed.
Maar dat is niet voldoende, je moet ook wetten aan je laars lappen, daardoor goedkoper werken dan je concurrenten en een soort monopolist worden.  Ook moet je veel mensen voor je laten werken tegen een zo laag mogelijk loon en vooral zorgen dat jijzelf niet verantwoordelijk voor ze bent, ZZP'ers dus. Door al deze maatregelen is Uber zeer groot geworden.
Je moet er vooral ook geen moeite mee hebben dat jouw rijkdom gecreëerd wordt dankzij verarming van andere mensen, bijvoorbeeld taxichauffeurs die onder de prijs moeten werken om een inkomen te verwerven.
Iets dergelijks geldt natuurlijk ook voor de "slimme mannetjes" die Thuisbezord hebben opgericht.
Van het restaurant vraag je zo'n 12% voor de bezorging en die laat je wegbrengen door jongetjes die je als zelfstandige beschouwt. Jij nergens last van en zij zoeken het maar uit. En niet teveel betalen natuurlijk, je wilt tenslotte de grootste van Europa worden. En miljardair worden natuurlijk als dat kan. Want de  miljonairs dat zijn "losers".
Maar.
Wie maken dit alles nu mogelijk?
Alle mensen die onder de prijs in een taxi willen rijden en mensen die te beroerd, geen zin, te moe of anderszins niet in staat zijn hun eigen eten klaar te maken en daar aardig voor willen betalen en het goed vinden dat dit dan allemaal  gaat over de ruggen van anderen.
Eet smakelijk.