Totaal aantal pageviews

zaterdag 5 oktober 2013

dinsdag 1 oktober 2013

REGEREN IS VOORUITZIEN

Mijn satirisch bedoelde stukje van een paar dagen geleden, heeft kennelijk toch de aandacht van bepaalde instantie getrokken en die hebben de zaak nog eens goed doorgerekend.
Kijk en huiver.


Pensioen op 67ste is veelgekoesterde illusie

Veel Nederlanders slecht op de hoogte van pensioen

Veel Nederlanders leven nog in de veronderstelling dat ze op hun 67ste met pensioen kunnen. Dat blijkt uit onderzoek van Intomart GfK in opdracht van Wijzer in Geldzaken. Maar dat is ten onrechte, iemand die nu 25 is moet waarschijnlijk tot zijn 71ste werken voordat hij recht heeft op AOW.
56 procent van de mensen tussen de 21 en 57 jaar rekent op AOW vanaf de 67ste verjaardag, meldt de NOS op basis van het onderzoek van Intomart GfK. Zij houden geen rekening met de afspraak dat de AOW-leeftijd meegroeit met de levensverwachting.
Uit het onderzoek blijkt verder dat veel Nederlanders nog altijd slecht op de hoogte zijn van hun pensioen. Tweederde van de Nederlanders zegt niet voldoende te weten van de eigen pensioensituatie.
Het onderzoek is uitgevoerd in het kader van de Pensioen3daagse. Tot en met donderdag proberen 250 organisaties Nederlanders meer te leren over hun pensioen, aldus de NOSJe kunt niet zeggen dat ik niet gewaarschuwd heb.
Hadden deze maatregelen gegolden toen ik 25 was, dat zou ik nu nog werken.
Misschien komt er nog een heldere geest in de Tweede Kamer die zegt dat al die mensen die plaats gemaakt hebben voor een jongere (VUT), dit allemaal ten onrechte hebben gedaan en met terugwerkende kracht hun onverdiende rust moeten inleveren en weer aan de slag gaan.
Zou zo maar kunnen.