Totaal aantal pageviews

woensdag 2 april 2014

WINDMOLENS BIJ WASSENAAR

BREAKING NEWS

De regering is met het bedrijf DWC (Dutch Windmill Corporation) tot overeenstemming gekomen om ten westen van Wassenaar 50 windmolens te plaatsen met een hoogte van 150 meter.
Deze molens zullen de gemeente Den Haag bijna zelfvoorzienend van energie maken. De molens zullen langs de rand van de Koninklijke Haagsche Golf- en Countryclub komen te staan en worden doorgetrokken naar golfbaan De Kieviten die iets noordelijker gelegen is.

De inwoners van Wassenaar hadden wel enige bezwaren maar die konden op een bijeenkomst duidelijk worden weerlegt. Door de economische maatregelen tegen Rusland is de regering wel gedwongen een dreigend energie tekort te voorkomen.
De aanwezige inwoners die veel 'vrindjes' in Den Haag hebben, hadden hier alle begrip voor. Bovendien werden velen spontaan aandeelhouder van  DWC, omdat het niet uitgeloten is dat er ook bij Aerdenhout een 60-tal molens geplaatst gaat worden.

Zou het zo gaan?
Wel in Voorne-Putten waar de gemeente Rotterdam, ondanks een procedurefout gewoon doorgaat met de bouw van grote windmolens op korte afstand van woningen. Protesten van bewoners worden wel erkend maar de bouw is al gestart en kan kennelijk niet gestopt worden.
We zijn allemaal democraat, maar de een is meer democraat dan de ander.