Totaal aantal pageviews

vrijdag 28 juni 2013

UITSTRALING

WAT STRAALT DEZE MAN UIT?

HEEL GOED GEZIEN
VERTROUWEN!


Aan deze man en aan zijn vrienden, vertrouwde je je goede geld toe zo'n 10 jaar geleden. Dat kon niet mis gaan. Toen hij en zijn vrienden zeiden dat je je hypotheek niet moest aflossen omdat je anders een dief van je eigen portemonnee  was, dan geloofde je die mannen blind. Waarom ook niet? Zij hadden er verstand van, zij hadden lang doorgeleerd en jij kon niet weten wat er in de toekomst ging gebeuren. Dat wisten zij alleen.
Nu hebben zij kennelijk een bijscholingscursus gedaan en hebben daar ineens heel andere dingen geleerd die jou ook weer natuurlijk ontgaan zijn. 
Nu moeten starters op de huizenmark 20% eigen geld meenemen. Ik heb er natuurlijk geen verstand van maar als je een eigen huis wil kopen en je hebt een studieschuld van 30.000 euro en je moet voor een modaal huis 50.000 euro meebrengen dan denk ik dat het erg lang gaat duren voordat je een huisje kunt kopen en dat de huizenmarkt voorlopig niet zal aantrekken en dat is wel een voorwaarde voor hun nieuwe plan.
Maar toegegeven, ik ben een eenvoudige leek.

donderdag 27 juni 2013

DAAR GAAN WE WEER

"We hebben zelf deze regering gekozen" sprak een politiek journalist van de Volkskrant gisteren voor de radio. Men besprak dat onzinnige pensioenplan van onze regering waar de voltallige oppositie tegen is. Het ongemakkelijke in deze situatie is dat ik zelf op de PVDA heb gestemd maar niet op deze regering en zeker niet op dit onzinnige plan want dat was op het moment van stemmen nog in de nevelen van de toekomst gehuld.
Je hoort echter regelmatig mensen beweren dat we er zelf voor gekozen hebben.
WE waren voor Europa
WE  zeiden dat Griekenland er uit moest
WE wilden niet/wel dat de Roemenen, de Bulgaren enz enz
WE moesten zus, we moesten zo
Maar als je alles eens rustig gaat bekijken wat we allemaal wilden dan blijkt dat het meestal 51% van het parlement was dat dit wilde. Een en ander betekent dat er zo'n 49% niets zag in de plannen en de voornemens van de door ons gekozen regering.
Een garantie voor permanente herrie in de tent.
Kenmerkend voor democratisch handelen dient te zijn dat er goed rekening wordt gehouden met de minderheden als er belangrijke besluiten worden genomen.
Er mag en moet niet gehandeld worden volgens het principe van "Mehrheit ist Merhheit".
Ik voorspel dat dit hele pensioenplan van tafel gaat of dat er zeer drastische wijzigingen in zullen plaatsvinden.

PS1
Ergens op dit weblog staat een waarschuwend stukje over mensen die zeggen de toekomst te kunnen voorspellen.

PS2
Dit plaatje van de site "Het helpt niet maar het lucht op" wil ik jullie niet onthouden. Commentaar volledig overbodig. Kijk rechts bij LINKS