Totaal aantal pageviews

vrijdag 24 januari 2014

dinsdag 21 januari 2014

HET MODERNE LEVEN VOLGENS DE ING

Volg de reclame op radio en TV en je ziet hoe je behoort te leven. Althans volgens de reclamemakers die, zo bleek uit onderzoek, vaak hun eigen levensstijl als norm gebruiken. Maar je mag toch aannemen dat ook de opdrachtgevers het eens zijn met uitvoering van de door hun gegeven opdracht.
Voorbeeld.
Op een huidige ING-reclame zien we een toffe leraar vlak voor het einde van zijn les. De bel gaat en de toffe leraar heeft als eerste zijn jas aan, verlaat als eerste het lokaal ondertussen roepend dat de leerlingen hun huiswerk goed moeten doen. We zien hem vervolgens haastig fietsen en dan doceren voor een groep volwassenen. Daarna zien we deze man aankomen bij zijn huis waar zijn vrouw net de deur uitkomt op weg naar haar werk. Een hartelijke welkomst- en/of afscheidskus vindt plaats en vervolgens zien wij de man achter een bord eten zijn laptop bedienen. Hij bekijkt een aanbieding van de ING die betrekking heeft op de toekomst van kinderen. En ja, hij blijkt in het bezit van een drieling die kennelijk rustig op de bank TV zat te kijken. Daarna brengt hij, vrolijk en wild spelend,  de kinderen naar bed.
Als dit de toekomst moet worden, dan is er nog wel het een en ander te verbeteren.
Een leraar die als eerste de klas verlaat is in mijn ogen een flapdrol en is onverantwoordelijk bezig. Laat de zooi maar achter voor degene die na jou in dat lokaal komt. Leerlingen heb ik nog nooit uit eigen beweging en zonder toezicht een lokaal zien ordenen. Huiswerk geef je ook ruim voor het einde van de les op. Het is niet te controleren maar zo'n type leraar zal waarschijnlijk ook als laatste zijn lokaal binnenkomen. Een fout die veel beginnende leerkrachten maken en die daardoor meteen al een ordeprobleem creƫren. De leerlingen komen bij jou en je zorgt er dus voor dat je er eerder bent.
Dan snel naar de volgende school waar brave volwassenen zitten. Hoe goed is dat 'college' voorbereid? Waarschijnlijk na afloop ook geen tijd voor een persoonlijk gesprekje met een cursist die dat nodig heeft. Kortom: een waardeloze leraar die er op 'mijn' school niet in zou komen.
Dan eten met je uitgeklapte laptop voor je terwijl je kinderen TV kijken. Als die kinderen  al met moeder gegeten hebben, ga dan samen met ze op de bank zitten en maak een kletspraatje. (desnoods vertel je hoe idioot je bezig bent geweest die dag)
Al met al een slecht voorbeeld voor de kinderen.
Samenvattend kun je zeggen dat de man niet alleen een waardeloze leerkracht is maar dat hij opvoedkundig ook flink te kort schiet. Jeugdzorg inschakelen, zou ik zeggen.

Als dit het nu is wat de ING ziet als de toekomst, dan houd ik mijn hart vast. Ik heb mij laten vertellen dat de begroting van de ING die van de Nederlandse staat overtreft en zoals je weet "It's money that matters".
Ik heb het niet kunnen controleren, mij kun je van alles wijsmaken.

P.S.
Het is niet uitgesloten dat het een "leuke" reclame moest zijn . Maar dan is die ook mislukt, mijn lachspieren kwamen niet in beweging.