Totaal aantal pageviews

woensdag 22 november 2017

BAGGEREN

Bij de Telegraaf, de nooit slapende krant, zijn ze er in geslaagd een nieuw aspect aan de 'metoo' hype toe te voegen. Ze gaan graven in een zaak waarin een verdachte 30 jaar geleden door de rechter is veroordeeld. Vervolgens wordt deze man alsnog aan de openbere schandpaal genageld zodat het volk, dat deze krant vertegenwoordigt, alsnog rot fruit kan gooien.
Bijkomend voordeel is dan nog dat het gaat om de echtgenoot van een bekende Nederlander, dat is natuurlijk helemaal smullen.
Zouden ze bij de Telegraaf niet op de hoogte zijn van het feit dat een veroordeelde nooit twee keer voor hetzelfde vergrijp kan worden veroordeeld? Zo zit onze rechtstaat nu eenmaal in elkaar en als je dat wilt veranderen moet je andere wegen bewandelen, maar die zijn niet makkelijk en zeker niet spectaculair.
De Telegraaf gebruikt haar eigen specialisme: wroeten en roeren in bagger en aanverwante materie en dan kijken of er iets boven komt. Prijsschieten, altijd raak.
Zou de Telegraaf de volgende uitspraak beoordelen als, eerlijk, nuttig, vals, overbodig of schadelijk, als die in een andere krant zou staan?
"Je kunt aan de berichtgeving zien dat de Telegraaf tijdens de Tweede Wereldoorlog heulde met de nazi's"
Of zou dit als een te oude koe gezien worden?

dinsdag 21 november 2017

DE ACHTERGESTELDE NEDERLANDER

Onze nepblonde Geert heeft weer iets bedacht om zijn teruglopende populariteit in de peiling wat op te krikken. Hij heeft ontdekt dat de Nederlander achtergesteld wordt in van alles en nog wat in vergelijking met "de buitenlanders". Hoe komt die man toch steeds maar weer aan die briljante ideeƫn?
 Uit talloze onderzoeken blijkt dat "de Nederlander" meer dan tevreden is met zijn leven in ons mooie landje. Nu zijn dat natuurlijk onderzoeken door linkse wetenschappers en die worden door onze nepblonde held niet serieus genomen, hij gelooft alleen zijn eigen onderzoeker, zijn trouwe hondje Maurice.
 Ik geloof niet, ik neem waar en ik constateer dat veel mensen die van alle gemakken zijn voorzien en waar in de verste verte geen "buitenlander" te bekennen is, afgeven op die mensen en bang zijn dat alles waar zij in geloven zal verdwijnen en door hen opgeslokt zal worden.
 Amgst is de slechtste raadgever, maar angst wordt ook gebruikt door handige jongens om ons op andere gedachten te brengen. Wat is dan handiger dan een groep in onze samenleving de schuld te geven van alles wat er mis is en mis zou kunnen gaan in de toekomst. Het feit dat zo iets al eens eerder in onze geschiedenis is voorgekomen mag je niet meer noemen, maar is wel een feit.
 Maar net als het Polenmeldpunt zal ook deze actie van nepblonde Geert verdampen, maar niet nadat we ons door een brij van rechtse prietpraat hebben moeten werken.
 Een andere techniek om je gelijk te halen is het afschaffen van instanties die jouw ongelijk aantonen. Dat is iets waar onze zelfverklaard intelligentste parlementariĆ«r dr. Thierry B. op aandringt.
Ja, ja, je moet wat om een schijnwerpertje op je gericht te krijgen.
 "Wat kost dat niet allemaal om dat rechtse geleuter aan te moeten horen?", zullen sommigen zich afvragen.
 Dat kost veel, maar het is de prijs voor de democratie die we allemaal moeten betalen opdat wij kunnen leven in een land waar de meerderheid rekening houdt met de minderheid.
Iedereen heeft recht op zijn eigen wartaal.