Totaal aantal pageviews

vrijdag 28 november 2014

NEDERLAND VERANDERT

EN DE ZORG VERANDERT MEE
Deze kreet hoor ik de laatste weken bijna elk uur uit de radio schallen. Met een aansprekend voorbeelden, zoals van het gezin, waar Job woont, dat uit de moeilijkheden zal worden geholpen door de inschakeling van één persoon die alles gaat regelen, of van ene Tyron die zijn moeder nu goed geholpen ziet, of een mevrouw die zegt dat haar man nu in een verzorgingshuis goed verzorgd wordt. Kortom, de ideale situatie wordt hier gepresenteerd als een werkelijkheid.
Maar nu de echte werkelijkheid, twee bejaarden van rond de 83 jaar raken 7 uur hulp in de huishouding kwijt waardoor zij niet goed meer zelfstandig kunnen wonen, bewoners van een ouderencomplex krijgen 1½ uur hulp in plaats van 3 uur, maaltijden in verzorgingshuizen die sterk versimpeld worden, sluiting van verzorgingshuizen, enz. Wie zijn ogen openhoudt ziet de afbraak van de verzorgingsstaat helder voor zich. (zie ook de vele uitzendingen op TV met schrijnende voorbeelden.)
Hoe kan het ook anders als de budgetten gehalveerd worden? Ik hoorde een toegewijde arts van een verzorgingshuis onlangs zeggen: " Wij houden niet van oude mensen".
Wij, de samenleving als geheel, zien de oudjes als een steeds meer toenemende kostenpost en dat is verdomd vervelend. Nu is het wel zo dat de meeste kosten voor die mensjes gemaakt worden in hun laatste levens jaar.
Ik zie dus wel een oplossing. Jij ook?

Jan, 70 jaar.


En dan nog iets.
Wat is oud?
Mijn Imac van 6 jaar oud begon kuren te vertonen, strepen, lopend beeld. Een nieuwe videokaart leerde het internet mij.
Dus een een gecertificeerde Apple-dealer gebeld, die het toestel ook aan mij geleverd had en het verhaal verteld met de vraag wanneer het ding gerepareerd kon worden.
Domme vraag.
Het ding kon niet meer door Apple gerepareerd worden, te oud, ik was in het bezit van een vintage Imac gekomen zonder dat ik me dat gerealiseerd had, want het zag er vlak voor de crash allemaal nog heel goed uit. Jammer maar helaas, ze konden niets voor mij betekenen behalve dan dat ze natuurlijk wel een mooie nieuwe met een Retinascherm konden leveren voor rond de €3000,-- , prachtig meneer!
Terecht gekomen bij een deskundige Beun de Haas die voor €570,-- het zaakje weer aan de gang kreeg.
Alles bij elkaar duurde het zo'n 3 weken, vandaar de kleine onderbreking in de berichtgeving.

APPLE, mooi spul! Maar iets deugt er niet.